Ponedjeljak, 11 Rujan 2017 10:21

Slavija dva puta ispustila prednost protiv Đakova

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 3. KOLO -

SLAVIJA – CROATIA ĐAKOVO 2:2 (1:0)

PLETERNICA - Stadion S.Z. Šivo. Gledatelja 150. Sudac Haban (Jarmina), pomoćnici Vučko i Nikolić.

STRIJELCI: 1:0 - M.Peharda (41), 1:1 - Abramović (59.-11m), 2:1 - Jakovljević (66), 2:2 - Petričević (85).

ŽUTI KARTONI: Abramović (Slavija), Damjanović, Matković, Petričević (Đakovo)

CRVENI KARTONI: Antun Labak (trener), Jan Gavljak (2. vratar), Ante Nikolić (fizioterapeut) svi Đakovo.

SLAVIJA: Blašković, Kvaternik, Gomerčić, Ognjenčić (od 64. Jakovljević), Bognar, Mikić (od 72. H. Ančurovski), Martinović, M.Peharda, I.Peharda, Solić, Abramović. Trener Dalibor Bognar.

CROATIA ĐAKOVO: Jukić, Novoselić, Matković, Galičić (od 75. Habada), Barukčić, Petričević (od 88. Nikolić), Bogdanović, Kolak (od 69. Drenjanjčević), Abramović, Stipanović, Damjanović. Trener: Antun Labak.

Nogometaši Slavije odigrali su vrlo dobru utakmicu, dominirali i stvorili nekoliko odličnih prigoda od kojih su realizirali tek dvije što je bilo dovoljno tek za bod. U prvom dijelu sva uzbuđenja su bila pred vratima gostiju koji su se branili i čekali prigodu iz kontranapada. Pred sam odlazak na odmor Slavija je povela nakon jedne polukontre kada mladi Matej Martinović šalje loptu preko gostujuće obrane, Matej Peharda se našao sam s desne strane ispred Jukića te malo iz kosa desnom nogom gađa suprotni kut za 1-0. U drugom dijelu bilo je puno zanimljivije, krenuli su domaći odmah po drugi pogodak i stvorili dvije prigode pri čemu Bognaru Jukić brani udarac, a Martinović šutira u blok. Đakovo i dalje igra strpljivo, čeka prigodu preko kontri i uglavnom se brani. Jednu nespretnu situaciju u kaznenom prostoru Đakovčani su pretvorili u pogodak nakon što je Abramović srušio Petričevića u šesnaestercu, a Florijan Abramović poentirao za izjednačenje u 59. minuti. Jakovljević je donio novo vodstvo domaćima nakon što je s desne strane sam ušao u kazneni prostor, odigrao jaku prizemnu loptu koja se odbila od bloka, zatim je Martinović prebacio glavom obrambenog igrača gostiju, a Jakovljević rutinski spremio iza vratara za 2:1 nakon samo dvije minute provedene u igri. U 85. minuti nakon jedne kontre gostiju te malo smušenosti u obrani Slavije gost izjednačuje preko Petričevića za konačan rezultat, podjelu bodova i treći remi u nizu pleterničkih nogometaša.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska