Subota, 09 Rujan 2017 19:27

Derbi kola završio podjelom bodova

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 3. KOLO -

SLAVONIJA – MARSONIA 1:1 (0:0)

POŽEGA – Igralište NK Slavonija. Gledatelja 250. Vrijeme: sunčano. Teren: odličan. Sudac Kristina Veljačić (Ćurlovac), pomoćnici Sudar (Bizovac) i Plantak (Križevci).

STRIJELCI: 1:0 – Čanić (54.-ag), 1:1 – Mirković (90).

ŽUTI KARTONI: Bundavica, Rosandić (Marsonia).

SLAVONIJA: Rezo, Puntarić, Plešić (od 68. Marčetić), Majstorović, Karačić (od 74. Grbeš), Podobnik, Boban, Včelik, Sokić, Smojvir, Jakešević (od 90. Lazić). Trener Krešimir Brkić.

MARSONIA: Memović, Kalanj, Balentović, Čanić, Jagić (od 67. Rosandić), Mirković, Mišić, Gudelj (od 29. Ergotić), Prodanović (od 52. Juriša), Radić, Bundavica. Trener Irfan Islami.

U derbiju kola 3. HNL Istok sastali su se Slavonija i Marsonija koji su prikazanom na terenu i stvorenim šansama realno došli do podjele bodova. Prvo poluvrijeme domaćin je preuzeo malu inicijativu terenom, ali prvu izglednu šansu imali su gosti preko Gudelja u 11. minuti koji je pucao tik uz vratnicu. Prva šansa domaćina došla je nakon kornera gdje je lopta sve preletjela, a na drugoj stativi Puntarić glavom puca i pogađa stativu. U 40. minuti domaćin ponovno pogađa okvir gola, sada nakon slobodnog udarca Karačić pogađa gredu. Dvije minute kasnije gosti postižu pogodak, no sutkinja koja je cijelu utakmicu odlično sudila poništila je gol zbog opravdanog ofsajda. U 54. minuti domaćin vodi, Smojvir je s desne strane iz slobodnog udarca centrirao loptu na 5m, a Čanić ju šalje iza svog vratara - 1:0. Četiri minute kasnije sva tri boda domaćinu mogao je osigurati Jakešević nakon što je izašao pred vratara Memovića koji njegov prizemni udarac odbija u korner. Odmah nakon toga priliku je imao i Boban, no i njegov udarac odlazi pokraj gola. Posljednjih 20 minuta pripalo je gostima koji su preuzeli terensku inicijativu i pritiskali za izjednačujući pogodak, a uspjeli su ga zabiti tek u sudačkoj nadoknadi. Gosti su izveli out s lijeve strane, po mišljenju aktera sa strane krivo izveden out kojega nije dosudio pomoćni sudac koji je bio pola metra od mjesta događaja, nakon out-a lopta je centrirana u 16m gdje su skočila 4 igrača i jedan domaći je završio na zemlji, sutkinja pušta da se igra dalje, a odbijenu loptu iz okreta od vratnicu u mrežu šalje Mirković za izjednačenje – 1:1. Slavonija 4. kolo ponovno je domaćin, u goste dolazi ekipa Međimurja, a samo tri dana kasnije 19. rujna u 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa Slavonija dočekuje Zadar.

Tekst/foto: A. Protić