Utorak, 05 Rujan 2017 10:23

Slavija upisala novi remi

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 2. KOLO -

ČEPIN – SLAVIJA 2:2 (1:1)

ČEPIN – ŠRC Čepin. Vrijeme: kišovito. Teren: natopljen i sklizak. Gledatelja 200. Sudac Nenad Vargović (Virovitica).

STRIJELCI: 0:1 – Ognjenčić (7), 1:1 – Gačić (19), 2:1 – Krstanović (56.-11m), 2:2 – M. Peharda (64).

ŽUTI KARTONI: Gregić, Agatić (Čepin), Bognar, H. Ančurovski, Abramović (Slavija).

CRVENI KARTON: Goluža (67), Kuburić (90).

ČEPIN: Kordić, Grgić, Goluža, Rolj, Gregić, Agatić (od 78. Lamza), Ivić, Krstanović, Gačić, Damjanović (od 70. Knežević), Bilić (od 46. Kuburić). Trener Igor Toth.

SLAVIJA: Blašković, Kvaternik, Gomerčić, Ognjenčić (od 90. Bojić), Bognar (od 62. Martinović), Mikić, M. Peharda, I. Peharda, Solić, H. Ančurovski, Abramović. Trener Dalibor Bognar.

Susret preokreta i izražene nervoze završen je pravednim remijem, a Čepinčani na domaćoj trećeligaškoj premijeri s devet igrača! U ispitivanju snaga domaći su izgubili loptu na sredini terena, koja je došla na lijevu stranu do Mikića, čiji je zatim poluvisoki centaršut skliznuo i prevario čepinske stopere, a s druge je vratnice dobro postavljeni Ognjenčić pogodio bliži kut za vodstvo. Čepinčani su uspjeli izjednačiti u 19. minuti, kada je s desna centrirao Krstanović, a pred vratima najviše skočio Gačić i glavom svladao Blaškovića. Dvije minute uoči odmora kapetan domaćih zaprijetio je sa 16 metara, a opasnost otklonio blok gostiju. Gosti su mogli do novog vodstva u šestoj minuti nastavka, kada je Mikić slijeva izbio ispred Kordića, ali i daleko šutirao od suprotne vratnice. Domaća je momčad preokrenula rezultat u 56. minuti, nakon što je vratar Blašković promašio loptu, do koje je došao Kuburić i kada je pokušao prevariti Gomerčića, on je igrao rukom i skrivio udarac sa bijele točke. Siguran je potom realizator bio Krstanović, pogodivši desni donji kut. Slavija se vratila na sličan način kao kod vodećeg pogotka osvojivši loptu na centru, koja je u 16-ercu došla do Mateja Peharde čiji je prizemni udarac, s 12-13 metara, završio iza domaćeg vratara. Domaćima je medvjeđu uslugu načinio Goluža uparivši žute kartone. U 16-ercu gostiju sporna situacija je bila u 75. minuti, kada je bio gurnut Agatić, a virovitički sudac nije ponovno pokazao na bijelu točku. Šest minuta poslije gosti su mogli do novog vodstva, ali se M. Pehardi ispriječio blok. U posljednjim trenucima žute kartone upario je i Kuburić, a potom je Grgić propustio donijeti Čepinčanima pobjedu.

Tekst. Kronika požeško-slavonska Foto: Glas Slavonije