Subota, 26 Kolovoz 2017 20:28

Slavonija pobjedom započela prvenstvo

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 1. KOLO -

SLAVONIJA – BJELOVAR 1:0 (1:0)

POŽEGA – Igralište NK Slavonije. Gledatelja 150. Sudac Nino Vugrinec (Sv. Đurđ), pomoćnici Šprem (Varaždin) i Hantak (Vinica).

STRIJELAC: 1:0 – Jakešević (35).

SLAVONIJA: Rezo, Majstorović, Šulc (od 68. Marčetić), Karačić (od 87. Plešić), Boban, Včelik, Sokić, Podobnik, Božić (od 59. Nović), Smojvir, Jakešević. Trener Krešimir Brkić.

BJELOVAR: Lebović, Muniz Ribeiro, I. Jaković (od 70. Atlija), Hajdarović, Pušić, Kuprešak, F. Jaković (od 46. Kozić), Makopek-Pušec, Tominac, Šiprak, Orač (od 76. Nreca). Trener Alen Mrzlečki.

ŽUTI KARTONI: Majstorović, Včelik, Sokić (Slavonija), Hajdarović, Kozić (Bjelovar).

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Jakešević (Slavonija).

Nogometaši Slavonije uspješno su uplovili u novu sezonu nakon što su ugostili Bjelovar te slavili minimalnim rezultatom 1:0. Tvrda i borbena utakmica od samog početka s jedne i druge strane. Već na samom startu igrač utakmice Jakešević imao je šansu upisati se u strijelce, ali za malo je bio neprecizan i pogodio vanjski dio mreže. Početnih 15.min bilo je u znaku domaćih koji su držali posjed lopte i kreirali svoje šanse, no bez efikasnosti. Gosti su se probudili nakon početne inicijative domaćih i pritisnuli Slavoniju na svoju polovicu i za malo došli do vodstva. U 32.min nakon lošeg izbijanja lopte vratara domaćih Reze, napadač Bjelovara Kuprešak izlazi sam pred Rezu, obilazi ga i puca na prazan gol te pogađa vratnicu. Kako to uvijek bude u nogometu kad ne zabiješ, primiš. U 35.min 40m od gola slobodni udarac izveo je Majstorović, koji odlično centrira loptu u srce 16m. Gostujući igraći nisu uspjeli izbiti loptu koja je od jednog „odbijanca“ došla do Jakeševića koji pogađa uz vratnicu i dovodi domaće u vodstvo. U nastavku susreta Bjelovar je krenuo po izjednačenje, no vrijedi izdvojiti samo dvije situacije u kojoj su mogli postići pogodak. Prva situacija bila je u 52.min kada je Božić pustio jednu loptu koja ga preskače i dolazi do napadača Bjelovara koji dva puta puca po golu, a obadva puta uspješniji je bio Rezo i spasio Slavoniju od primljenog pogotka. Druga situacija bila je duboko u sudačkoj nadoknadi. Gosti su s lijeve strane ubacili loptu u 5m koju su domaći uspjeli izbiti samo do ruba kaznenog prostora, a iz prve je potegao i pogodio vratnicu Kozić. Slavonija 2. kolo ide na uvijek teško gostovanje u Oriovac 3. rujna od 17,30 sati. 

Tekst/foto: A. Protić