Srijeda, 23 Kolovoz 2017 10:46

Ovog vikenda na Automotodromu Glavica voziti će preko 130 vozača u pet kategorija

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

MEĐUNARODNO OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE U CESTOVNIM MOTO UTRKAMA -

POŽEGA - Moto klub Požega Promet organizator je Međunarodnog otvorenog prvenstva u cestovnim moto utrkama koje se tradicionalno održavaju na Automotodromu Glavica ovog vikenda, 26. i 27. kolovoza. I ove godine će se voziti u pet kategorija Supermoto, Skuteri, Oldtimeri, Brzinci i motocikli s prikolicom, a boje požeškog kluba branit će Krešimir Pavelić u oldtimer klasi, Igor Zubić zbog tehničkih problema s motociklom neće nastupiti. Do sada se prijavilo 130 natjecatelja, a samo u klasi oldtimera oko 80 vozača. U cestovnom motociklizmu također dolaze najbolji – klasa 125, 600 i 1000. Treninzi započinju u subotu od 8-14 sati, utrke od 14,30 do 19,00 sati, a u nedjelju treninzi kreću od 9 i 30, a utrka u 13 sati.

Cijena dnevne ulaznice je 20 kuna, a za oba dana 30 kuna. Staza je pripremljena i spektakl neće izostati najavio je na današnjoj konferenciji za novinare, Zlatko Jaroš, tajnik kluba Požega Promet.

Župan Alojz Tomašević podsjetio je ovom prilikom kakao je bogata tradicija moto utrka, jedna je od značajki po kojima je Požega prepoznatljiva i izvan granica Hrvatske, a posebnost ovog sportskog zbivanja je što se događa na prostoru Glavice, vojnom poligonu koji je vlasništvo građana i čije potencijale treba koristiti. - Glavica je jedna od boljih staza na ovom području Hrvatske i korištena je nizom godina i stoga mi je drago da imamo izvrsnu suradnju što se i podrazumijeva s Oružanim snagama RH i zapovjednikom Vojarne 123. Brigade. Čast mi je što možemo biti pokrovitelji ovakve manifestacije i što ćemo u subotu i nedjelju uživati u moto utrkama koje će kako su najavili popratiti i lijepo vrijeme - izjavio je Tomašević.

Žao mi je što moj prijatelj i odličan vozač Igor Zubić zbog tehničkih problema, a i pada koji je imao na Grobniku neće vjerojatno moći nastupiti tako da ja neću puno pričati nego sve to pokazati u subotu i nedjelju na Glavici. Žao mi je što nema mlađih vozača ali povratkom i uključivanjem nas starijih koji smo to radili i prije 40 godina nadam se da ćemo pokrenuti mlađe kako bi "Glavica" postala objekt društveno širi gdje će se učiti mladi vozači. Nadam se da ću ove godine biti i prvak Hrvatske te sada dajem obećanje da ću dati sve što je u mojoj moći i ovoj mojoj mladosti - rekao je Krešimir Pavelić.

Tekst/foto: Vanja Protić

PLAKAT jumbo 5 x 240 m