Ponedjeljak, 31 Srpanj 2017 10:20

Rudeš treći puta u nizu osvojio memorijalni turnir

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

32. MEMORIJALNI TURNIR STJEPAN ZDENKO ŠIVO -

PLETERNICA - Prvoga dana memorijalnog turnira za preminulog predsjednika Stjepana Zdenka Šivu u polufinalnim ogledima sastali su se prvoligaš Rudeš te Slavonija iz Požege te domaćin Slavija i drugoligaš Sesvete.

DSCN8976U prvom susretu slavio je zagrebački sastav s 2:0 na krilima dvostrukog strijelca Rodriga te asistenta Entrene na kojega Alaves vrlo ozbiljno računa. Tamnoputi Rodrigo pravio je dosta problema obrani požeškog sastava pa je Rudeš iako bez glavnih igrača koji su uoči utakmice imali relaksacijski trening nakon remija s Lokomotivom u 1. HNL, na kraju ostvario ulazak u finale.

Imala je i pomlađena momčad Slavonije svojih prigoda no nisu uspjeli zatresti mrežu Zagrepčana dok je u nekoliko navrata odlično reagirao vratar Slavonije Mario Rezo tako da je rezultat na kraju glasio 2:0.

U drugom susretu domaćin je napravio iznenađenje te svladao Sesvete minimalnim rezultatom 1:0. Obje ekipe su od prošle sezone podosta promijenjene i pomlađene, ali pleternička mladost je ipak došla do pobjede. Sesvete su imale inicijativu Slavija se jako dobro i organizirano branila, dočekala nekoliko odličnih kontri od kojih je jednu preko raspoloženog i rastrčanog Mateja Peharde i realizirala u prvom dijelu susreta.

DSCN8989U prvoj utakmici drugoga dana 32. memorijalnog turnira SZ Šivo, u utakmici za treće mjesto sastali su se poraženi iz prvog dana Slavonija i Sesvete. Sesvećani su opravdali ulogu favorita te uvjerljivo s 4:0 slavili protiv trećeligaša iz Požege. Po dva pogotka su postigli u svakom poluvremenu, u prvom dijelu su zabijali Josip Slišković i Mateo Topić, a u drugom su strijelci bili Antonio Štimac i Toni Kolega.

Nakon finalne utakmice doznali smo i pobjednika turnira, nogometni klub Rudeš zasluženo je slavio na Šivinom memorijalu. U finalu su nadigrali domaćina Slaviju te slavili konačnim rezultatom 4:0 . Strijelci u finalnoj utakmici su bili Peharda (autogol), Ištuk, Tešija i Lojber.

Najboljim igračem proglašen je igrač Rudeša Marko Tešija, a nagradu za Fair play dobili su igrači Slavonije koji su u dvije utakmice dobili samo jedan žuti karton.

Tekst/foto: P. Čuljak