Ispiši ovu stranicu
Utorak, 11 Srpanj 2017 13:32

Uz nogomet 30-tak mališana usavršiti će i plivanje

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NK DINAMO VIDOVCI-DERVIŠAGA LJETNI KAMP -

POŽEGA – Nogometni klub “Dinamo” Vidovci-Dervišaga po prvi puta za djecu kluba organizirao je Ljetni kamp koji se sastoji od Škole plivanja koja se odvija na Gradskim bazenima Požega te Škole nogometa koja će se odvijati na stadionu Kluba u Vidovcima.

24Ovu aktivnost klub organizira prvi put, na inicijativu trenera Dragutina Krizmanića, a uz njega, o 30-tak polaznika skrbe trenerica Marijana Devčić te treneri Krunoslav Pranjić, Marko Krmpotić i Bojan Ostojić, naglasio je predsjednik NK Dinamo Vidovci-Dervišaga Tomislav Čabraja.

- Namijenili smo ovo svima koji žele tijekom ljeta vježbati. Troškove Kampa pokriva naš klub, tako da je za djecu obuka besplatna, treneri rade volonterski. Tri puta u tjednu djeca će biti na bazenu, a četiri puta u tjednu na nogometnom igralištu - rekao je predsjednik Kluba Tomislav Čabraja. 

Rad Kampa organiziran je tako da se u jutarnjim terminima održava Škola plivanja, obuka neplivača i usavršavanje tehnike kod plivača, a u popodnevnim satima je Škola nogometa gdje je naglasak na školi trčanja i usavršavanju tehnike i nogometnih vještina. Plivanje je bazičan sport i vrlo je značajno za daljnji razvoj mladih naglasio je trener Bojan Ostojić.

- Tu su djeca u dobi od 9 do 12 godina gdje je njima pojačana senzibilna zone za sve vidove sportova, na njima je izbor hoće li nastaviti rad u nogometu ili će otići u neki drugi sport. Plivanje je vrlo značajna, upravo zbog njihove dobi i pred pubertetskog razvoja u kojem se nalaze gdje se gubi na posturi tijeka tako da je plivanje vrlo značajno u izgradnji tijela - rekao je trener Ostojić. Ljetni kamp će raditi do 5. kolovoza 2017. godine.

Tekst/foto: S.P.