Ponedjeljak, 19 Lipanj 2017 11:57

Strijelci Slavonije i Baranje za Filipa Pojera

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

HUMANITARNI TURNIR U GAĐANJU JURIŠNOM PUŠKOM U ORGANIZACIJI GSD „POŽEGA 1871“ -

SIBINJ - Proteklog vikenda na Strelištu SD „Sveti Mihovil“ u Sibinju kod Slavonskog Broda, Građansko streljačko društvo „Požega 1871“ iz Požege je organiziralo Humanitarni turnir u gađanju jurišnom puškom 100 m sa svrhom prikupljanja financijskih sredstava za liječenje dječaka Filipa Pojer, koji je inače član GSD“POŽEGA 1871“.

 DSC 0455Na ovo natjecanje odazvalo se pet ekipa strijelaca u ekipnom programu iz streljačkih društava i to SD „Sveti Mihovil“ Slavonski Brod, „Grič 7“ iz Vukovara, Udruga Hrvatskih Branitelja Domovinskoga rata Općine Suhopolje, GSD „Požega 1871“ Požega 1, GSD „Požega 1871“ Požega 2 uz još osam strijelaca iz regije Slavonije i Baranje u pojedinačnom programu.

Prvo mjesto s pogođenih 255 krugova osvojila je ekipa „Grič7“ iz Vukovara u sastavu: Željko Milas sa pogođenih 89 krugova, Mato Matković sa pogođenih 86 krugova i Goran Hrstić sa pogođenih 80 krugova. Drugo mjesto osvojila je Ekipa UHBDR Općine Suhopolje, dok je treća bila ekipa GSD „Požega 1871“ Požega 2.

U pojedinačnom programu sa pogođenih 94 kruga prvo mjesto i ujedno rekord Strelišta postigao je Robert Šandorka iz SD „Grič 7“ Vukovar.

 DSC 0474Drugo mjesto u pojedinačnom programu osvojio je Željko Milas također , a treće mjesto Vinko Kovač obojica iz SD „Grič 7“.

S obzirom da je natjecanje bilo humanitarnog karaktera svim strijelcima za osvojene rezultate medalje je osobno uručio Filip Pojer, dječak za kojega je ovo sve i organizirano.

Uz riječi zahvale na odazivu i svesrdnoj pomoći pri organizaciji ovog natjecanja u ime organizatora predsjednik GSD „Požega 1871“ gospodin Željko Peternel je svima zaslužnima uručio zahvalnice, te se posebno zahvalio Gradu Požega, gradonačelniku Darku Puljašiću i dogradonačelnicima Mariju Pilon i Ferdinandu Trohi koji su financijski pomogli pri organizaciji te za nesebičnu pomoć cjelokupnoj redakciji tjednika Kronika požeško-slavonska, kao i članovima GSD „Požega 1871“ koji su svojim radom doprinijeli da se provede ovo natjecanje. 

- Između ostalih posebna zahvala ide predsjedniku SD „Sveti Mihovil“, gospodinu Mati Brekalu koji su nam omogućili da se ovo natjecanje provede na strelištu „Sveti Mihovil“ kod Sl. Broda jer na žalost GSD Požega ne DSC 0486može pucati na svojoj streljani – istaknuo je Željko Peternel. 

Svi natjecatelji su izrazili zadovoljstvo što su mogli nastupiti na ovom natjecanju, te pohvalili kvalitetnu organizaciju i odličnu provedbu natjecanja i svesrdno poželjeli malom Filipu da što prije ozdravi te nastavi svoju streljačku karijeru.

Podsjetimo, Filip Pojer je dvanaestogodišnji dječak iz Cerovca koji se zbog još precizno neutvrđene dijagnoze nalazi u invalidskim kolicima. Filip je veseo i razigran dječak koji se samostalno brine o sebi i pohađa školu.
Filipovi roditelji Ivana i Igor su proteklih desetak godina pokušavali na sve načine kako bi Filipu pomogli da prohoda, od Rijeke, Zagreba te Mađarske, ali bezuspješno. No, prošle se godine na području Hrvatske pojavila klinika koja bi, po mišljenju specijalista, Filipu mogla pomoći da prohoda, riječ je o klinici Glavić iz Dubrovnika koja nudi neurorehabilitaciju nogu na robotskom uređaju Lokmat, koji je kao takav jedini u Hrvatskoj.
Kako do sadašnje rehabilitacije još nisu polučile uspjeh roditeljima preostaje još ovaj pokušaj u klinici Glavić s kojim se, kako kažu specijalisti, postižu vrlo dobri rezultati u slučajevima kao što je Filip, no jednodnevni trošak terapije je oko tisuću kuna, a terapija bi se trebala provoditi dva do tri mjeseca, što obitelj, uz još dvoje djece, ne može sama financirati.
Do sada su se mnogi već uključili kako bi pomogli, a ovim putem pozivamo sve čitatelje da se uključe kako bi jedan veseo i razigran dječak ostvario svoju budućnost hodajući na svojim nogama. Novčani iznos pomoći možete uplatiti na poseban račun: HR2923900013506080936 kod Poštanske banke, račun glasi na Filipa Pojera.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska