Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 15 Lipanj 2017 23:44

Požega nije uspjela, ostaje i dalje član 1. ŽNL

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KVALIFIKACIJE ZA POPUNU 4. MŽNL -

BORAC – POŽEGA 5:0 (2:0)

KNEŽEVI VINOGRADI – Igralište ŠRC Bazeni. Gledatelja 800. Sudac Mihael Maksimčuk, pomoćnici Vladimir Buček i Zvonimir Laco, četvrti sudac Davorin Jozić (svi Slav. Brod). Vrijeme sunčano.

STRIJELCI: 1:0 – Barat (19), 2:0 – Barat (24.-11m), 3:0 – Karanović (62), 4:0 – Gogić (84), 5:0 – Slonja (89).

ŽUTI KARTONI: Babić, Stojanović (Borac), Kru. Kahanek, Solina (Požega).

BORAC: Šimara, Babić, Holjevac (od 82. M. Ćosić), V. Ćosić, Čerkez, Slonja, Stojanović (od 58. Nikolić), Alerić, Barat, Gogić, Karanović. Trener Damir Horvat.

POŽEGA: Romić, Solina (od 53. Miler), Jogun, Matanović, Pajić, Zelenika (od 68. Kre. Kahanek), Marčetić (od 66. Vidović), Kru. Kahanek, Lujić, Golić (od 59. Kaurić), Miholić. Trener Krunoslav Podoljak.

IGRAČ UTAKMICE: Slavko Barat (Borac).

Nogometaši Požege nažalost nisu uspjeli proći kvalifikacije i otići u viši rang koji su zasigurno zaslužili s obzirom na lagano osvajanje 1. ŽNL Požeško-slavonske. Požežani nakon remija u prvoj utakmici i rezultata koji ih je ostavljao u igri za 4. MŽNL doživjeli su nimalo ugodan poraz rezultatom 5:0 na gostovanju u Kneževim Vinogradima od Nogometnog kluba Borac. Domaćin je zasluženo slavio i pokazali su da su kvalitetniji protivnik svih 90 minuta, dok su igrači Požege izgledali malo uplašeno i bezidejno prema naprijed. Početnih 10-tak minuta proteklo je igrom na sredini terena i većim posjedom domaćina. U 16. minuti prva velika prigoda Borca, nakon odbijene lopte poslije kornera na nju natrčava Barat i sjajno puca no siguran je bio Romić na golu Požege. Samo tri minute kasnije domaćin je u vodstvu, a ovoga puta Barat je bio precizan i pospremio loptu iza leđa Romića. Nakon primljenog gola Požega je malo pomaknula zadnju liniju prema naprijed i preuzela rizik u igri. Visoko postavljena obrana ostavljala je prostora ubojitoj kontri Borca i brzonogom Baratu koji je nakon jedne duge lopte pretrčao stopera Požege Pajića i ušao u 16m gdje ga ruši vratar Romić. Sudac Maksimčuk je prvo oklijevao, a onda je na signalizaciju pomoćnika pokazao na bijelu točku, a siguran realizator bio je Barat. Igra Požege nije izgledala dobro prema naprijed točnije obrana Borca igrala je fantastično, kada bi gosti došli do 30-tak metara od gola bili bi bez ideje i najčešće su lagano gubili loptu koja je završavala u gol out-u ili out-u. Prvo poluvrijeme od Požege vrijedi izdvojiti samo jednu situaciju gdje je Lujić dobro ispružio vratara Šimaru koji loptu odbija u korner. U nastavku utakmice Požega je pritiskala i prijetila, a domaćin odličnim kontrama zabijao. U 62. minuti Karanović postiže pogodak za ogromno vodstvo od 3:0 i bilo je jasno da će domaćin biti novi član 4. MŽNL. Požega se nije predavala te su i dalje pritiskali prema naprijed ali sve su to bile polušanse i udarci koji nisu mogli ugroziti vratara Šimaru. U 84. minuti solo prodor Gogića koji je ispremiješao obranu gostiju i odličnim udarcem pospremio loptu iza leđa Romića za 4:0, a točku na i, i veliku pobjedu domaćina postavio je u 89. minuti Slonja lijepim udarcem sa 20-tak metara i konačnih 5:0. Nogometaši Požege mogu žaliti za propuštenu priliku koju su imali u prvoj utakmici gdje su prokockali 2:0 i igrača više, ali nogomet se igra i dalje te Požega ako ostane u ovakvom sastavu može se nadati i iduće godine kvalifikacijama za 4. MŽNL.

Tekst/foto: A. Protić

Galerija slika