Subota, 10 Lipanj 2017 12:28

Hrvatice u odličnoj atmosferi svladale BiH

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

PRIJATELJSKA UTAKMICA ŽENSKIH REPREZENTACIJA -

HRVATSKA – BOSNA I HERCEGOVINA 2:1 (0:1)

VELIKA - Igralište ŠRC Velika. Gledatelja 1500. Sudac Ivana Martinčić, pomoćnici Maja Petravić i Jerko Crnčić, četvrti sudac Sabina Bolić.

STRIJELCI: 0:1 – Nikolić (31), 1:1 – Landek (53.-11m.) , 2:1 – Joščak (59).

ŽUTI KARTONI: Matea Bošnjak (Hrvatska).

HRVATSKA: Barišić, Nevrkla, Horvat, Joščak (od 90. Dujmović), Bošnjak (od 46. Bojčić), Rudelić, Landeka, Šundov (od 46. Jelenčić), Maltašić, Conjar (od 46. Roščić), Žigić (od 90+3. Kunštek). Izbornik Božidar Miletić.

BOSNA I HERCEGOVINA: Hodžić, Lukić, Radeljić, Amira Spahić, Hasanbegović, Aleksić, Gačanica, Hadžić, Nikolić, Alisa Spahić, Bajramović, Begić, Piskić, Bašić, Spasojević, Kapetanović, Kršo, Vujadin. Izbornica Samira Hurem.

IGRAČ UTAKMICE: Maja Joščak (Hrvatska)

Ambijent u kojem su brojni zaljubljenici u nogomet uživali na veličkom stadionu gotovo sve njih je podsjećao na nekadašnja slavna vremena i sportska događanja u tom sportskom zdanju. Ovoga puta oko 1.500 gledatelja okupila je međunarodna nogometna utakmica ženskih reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Izabranice Božidara Miletića pobijedile su Bosnu i Hercegovinu rezultatom 2:1 i tako zaključile svoj prijateljski ciklus utakmica s reprezentacijom BiH. Ove dvije reprezentacije odigrale su jednu utakmicu i u susjednoj BiH u Brčkom, a susret tamo završio je neriješenim rezultatom 2:2. 

Reprezentacija BiH u prvom dijelu utakmice stvorila je veliki pritisak na suprotnoj strani i već u 31. minuti preko Milene Nikolić došla u vodstvo. Do kraja poluvremena nije bilo većih prilika s obje strane. Početkom drugog poluvremena reprezentativke Hrvatske iznudile su jedanaesterac i preko Ive Landeke u 53. minuti izjednačile.

Stvorenim pritiskom i borbenijom igrom reprezentativke Hrvatske u 59. minuti pogotkom Maje Jošćak dolaze u vodstvo koji su rezultat 2:1 i zadržale do kraja utakmice.

Maja Jošćak postala je najefikasnija igračica u redovima reprezentacije Hrvatske jer je i u prvoj utakmici u Brčkom postigla dva odlučujuća gola i nastavila niz i u Velikoj donijevši pobjedu svojoj reprezentaciji.

Tekst/foto: A. Protić