Srijeda, 07 Lipanj 2017 21:43

Slavonija pobjednik županijskog kupa

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ŽUPANIJSKI NOGOMETNI KUP -

SLAVONIJA - SLAVIJA 2:0 (1:0)

KUTJEVO - Igralište ŠRC Kutjevo. Gledatelja 350. Sudac Adžijević (Lipik), pomoćnici Jurišić i Hrmić (oba Požega).

STRIJELCI: 1:0 - Jakešević (35), 2:0 - Karačić (57).

ŽUTI KARTONI: Sokić, Podobnik, Boban, Jakešević, Včelik, Bekavac (Slavonija), Mikić, Žuljević (Slavija).

SLAVONIJA: Vasić, Božić (od 89. Jan Neruda), Podobnik, Sokić, Majstorović, Bekavac (od 59. Zrnčić), Karačić, Včelik (od 90. Soldo), Sokić, Jakešević (od 81. Pavelić), Grbeš (od 60. Nović). Trener Robert Špehar.

SLAVIJA: Petković, Kvaternik, Gomerčić, Jelčić (od 60. Itrak), Žuljević, V. Ančurovski (od 80. R. Bognar), Mikić (od 87. Bojić), Šubara (od 68. Solić), M. Peharda, I. Peharda, H. Ančurovski (od 73. Abramović). Trener Dalibor Bognar.

IGRAČ UTAKMICE: Marko Karačić (Slavonija).

Na prekrasno uređenom i pripremljenom terenu u Kutjevu odigrano je finale Županijskog nogometnog kupa na kojoj su od prve minute u podjednakoj dominaciji na terenu obje momčadi odigrale borbenu igru sa željom za pobjedom. Kao što i rezultat govori, boljom igrom zasluženo je pobjedu odnijela momčad Slavonije.

Slavonije je povela preko Jakeševića u 34. minuti koji je iskoristio pogrešku obrane i vratara te poslao loptu glavom u prazan gol. Rezultat 1:0 ostao je do kraja prvog poluvremena.

Mladi Marko Karačić u 57. minuti postiže pogodak za konačnih 2:0 i to nakon što je povukao loptu nekih 30-ak metara, oslobodio se dvojice svojih čuvara "lažnjakom" i lijepo pogodio u nebranjeni dio mreže vratara Slavije Ivana Petkovića koji je samo pogledom ispratio loptu.

Momčad Slavije pokušavala je doći do prilike za pogotkom ali im to nikako nije pošlo za rukom tako da je pobjednik ovogodišnjeg kupa ekipa Slavonije koja nakon godinu dana vraća pokal u svoje vitrine.

Medalje pobjednicima uručili su članovi Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza Tomislav Čabraja, Josip Mazanik i Zdravko Novak dok je pehar uručio predsjednik Drago Lucić.

Tekst/foto: A. Protić