Nedjelja, 21 Svibanj 2017 11:40

Slavija briljantna protiv BSK-a

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 28. KOLO -

SLAVIJA – BSK 5:1 (2:0)

PLETERNICA – Stadion S.Z. Šivo. Gledatelja 150. Sudac Vugrinec, pomoćnici Šprem i Galinec.

STRIJELCI: 1:0 – Žuljević (4), 2:0 – M. Peharda (41), 3:0 – Mikić (49), 3:1 – Čakalić (69), 4:1 – Blašković (74.-11m), 5:1 – Čakalić (77.-a.g.).

ŽUTI KARTONI: Damjanović, Čakalić, Žigri (BSK).

SLAVIJA: Blašković, Kvaternik, Ognjenčić, Gomerčić, M. Peharda, V. Ančurovski (od 62. R. Bognar), Jelčić (od 59. Itrak), Solić, Mikić, Šubara (od 77. Bojić), Žuljević. Trener Dalibor Bognar.

BSK: Malenica, Dorić, Radojčić, Ciprić, Damjanović, Meseljević, Benković (od 76. Nešić), Tkalec, Šimičić, Čakalić, Žigri. Trener Davor Rupnik.

IGRAČ UTAKMICE: Matej Blašković (Slavija)

Odličnu utakmicu priuštili su nam nogometaši Slavije i BSK-a. Vrlo otvorena i efikasna utakmica protekla je u iznimno mirnom i prijateljskom tonu, a domaći nogometaši su pokazali ipak više želje i motiva za pobjedom te popravkom plasmana tako da su gostujući igrači na kraju uvjerljivo poraženi. Mogao je rezultat biti izraženiji, ali isto tako je mogao biti i bolji u korist igrača iz Bijelog Brda da su malo prisebniji bili u samoj završnici, a u nekoliko navrata situacije 1 na 1 spašavao je odlični čuvar mreže Blašković koji se pomalo promiče u jednog od najboljih klupskih strijelaca. Domaći su odlično otvorili utakmicu kada je na vrhunsku povratnu loptu Mateja Peharde odlično reagirao Žuljević za rano vodstvo već u 4. minuti. Pred kraj prvog dijela povisio je raspoloženi Peharda kada se našao oči u oči s Malenicom te pospremio loptu ispod njega za 2:0. Nakon dalekometnog ispucavanja Blaškovića i neodlučnosti u obrani gostiju Mikić je poentirao prebacivši Malenicu za 3:0. Gosti smanjuju u 69. minuti nakon udarca iz kuta preko Čakalića koji zabija glavom na daljoj vratnici. BSK je u tim trenucima počeo prijetiti, činilo se da će utakmica ući u neizvjesnost no nakon kaznenog udarca sve dvojbe je otklonio sigurni Blašković poslavši loptu u jednu, Malenicu u drugu stranu. Konačan rezultat je nakon udarca neuhvatljivog Mikića postavio gostujući igrač Čakalić zahvativši nedovoljno loptu koja je prevarila njegovog vratara i završila u mreži.

Tekst: P. Čuljak Foto: A. Protić