Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 10 Svibanj 2017 16:55

Turneja radosti Sportskih igara mladih stigla u Požegu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - Nakon što je u Slavonskom Brodu zapaljen plamen Sportskih igara mladih, Turneja radosti stigla je u Požegu i na Sportsko – rekreacijskom centru okupila stotinjak osnovnoškolaca s područja cijele Požeško-slavonske županije. Gradonačelnik Požege Vedran Neferović je zajedno s Tihanom Butorac, predstavnicom Sportskih igara mladih i Matejom Perićem, kapetanom nogometne ekipe NK Slavonija, pobjedničke ekipe međudržavne i državne završnice Sportskih igara mladih zapalio plamen Igara.

- Sretni smo što smo dio ove prekrasne manifestacije koja je pozivnica djeci da uđu u svijet sporta. U gradu imamo mnogobrojne aktivnosti za najmlađe, jer Požega je grad s velikom sportskom tradicijom koju želimo opet podići na visoku razinu – poručio je gradonačelnik Neferović.

Nakon otvorenja uslijedila su natjecanja u graničaru i atletici- utrci na 60 metara. Ekipa „Mali zeleni“ pobjednik je napetog nadmetanja u finalu graničara za 2008. godište i mlađi čime su se plasirali na državnu završnicu. U velikoj utrci osnovnoškolaca na 60 metara u kategoriji 2006. godište i mlađi kod djevojčica prvoplasirana je Vlatka Ivić dok se kod dječaka pobjedom okitio Matej Perić. U kategoriji 2008. godište i mlađi pobijedili su Lana Knaus i Fran Soukup.

Pobjednici su se plasirali na državnu završnicu Sportskih igara mladih koja će se održati u srpnju u Umagu.

Galerija slika