Nedjelja, 07 Svibanj 2017 17:55

Požeški kickboxeri Maria i Krunoslav donijeli medalje

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

KBK „BUSHIDO“ POŽEGA NA PRVENSTVU BALKANA U KICKBOXINGU -

TEŠANJ – Prvenstvo Balkana u kickboxingu održano je u Tešnju BiH proteklog vikenda a sa dvoje boraca nastupio je i Kickboxing klub „BuShido“ iz Požege. Boje kluba branili su senior Krunoslav Ružićić u disciplini Low Kick do -81 kg, koji je osvojio treće mjesto i brončanu medalju, te juniorka Maria Franjić također u disciplini Low kick do - 60 kg.

- Ovoga puta moramo istaknuti juniorku Mariu Franjić koja je na ovome prvenstvu Balkana doslovno eksplodirala. Maria je u polufinalu deklasirala svoju protivnicu iz Banja Luke jednoglasnom odlukom sudaca 3 : 0. U finalu ju je čekala iskusna protivnica iz BiH.

Maria je u finalni meč ušla čvrsto i odlučno te na početku prve runde zadaje nekoliko snažnih udaraca nogom te drži inicijativu na svojoj strani sve do pred kraj runde kad dolazi do ozljede skočnog zgloba. Naime, Maria je zadala snažan Low Kick ali je pogodila koljeno protivnice. 

Ono što je važno spomenuti da ova mlada sportašica nije htjela predati meč, nego je sa ozljedom koja je izuzetno bolna odradila sve tri runde. Predstavnica BiH zasluženo je odnijela pobjedu u finalu no Maria je svojom upornošću pokazala svu ljepotu Kickboxinga. Maria je zasluženo u svoj klub donijela srebro – kaže predsjednik i trener Igor Krizmanić koji dodaje da je ona još juniorka čije vrijeme tek dolazi što je pokazala i na ovome natjecanju.

Za natjecatelje KBK" Bushido " nema odmora. Slijede pripreme za Prvenstvo Hrvatske u disciplini K1 koje se održava za mjesec dana u Benkovcu.