Nedjelja, 07 Svibanj 2017 11:53

Fantastična igra i uvjerljiva pobjeda Slavije

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

3. HNL ISTOK – 26. KOLO -

SLAVIJA – MLADOST ŽDRALOVI 4:1 (2:0)

PLETERNICA – Stadion S.Z. Šivo. Gledatelja 150. Sudac Vuković, pomoćnici Totić, Lovrić (svi Đakovo).

STRIJELCI: 1:0 – Jakovljević (8), 2:0 – Mikić (42), 2:1 – Sučić (66), 3:1 – Blašković (70.-11m), 4:1 – R. Bognar (89).

ŽUTI KARTONI: I. Peharda, Itrak, M. Peharda, Jelčić (Slavija), Sučić, Bošnjak (Mladost).

SLAVIJA: Blašković, Kvaternik, I. Peharda, M. Peharda, H. Ančurovski, Itrak (od 87. Gomerčić), Šubara, Jelčić, Solić (od 78. R. Bognar), Jakovljević (od 82. Martinović), Mikić. Trener Dalibor Bognar.

MLADOST: Srbljanović, Sučić, Vrbanić, Sabljić, Renić, I. Bošnjak, Kukec, Grgić (od 57. Ružičić), Trupac, Pleić, M. Bošnjak (od 77. Tušek). Trener Nikola Papac.

IGRAČ UTAKMICE: Leo Mikić (Slavija).

Vrlo lijep i tehnički dotjeran nogomet prezentirali su igrači Slavije i Mladosti u čvrstoj i sadržajnoj utakmici. Počelo je obostrano otvoreno i već na samom otvaranju Slavija dolazi u vodstvo kada je Jakovljević iz drugog pokušaja uspio spremiti loptu iza jednog od najboljih vratara lige Srbljanovića koji je prvi udarac obranio. U 28. minuti vidjeli smo majstoriju Šubare kada se sjurio u slalomu kroz obranu gostiju i odlično tukao lijevom nogom no raspoloženi vratar gostiju pročitao je njegov naum. Minutu nakon toga Pleić je prošao po desnoj strani, vratio povratnu no Grgićev udarac otišao je preko grede. Odmah nakon toga pogrešku u obrani domaćih ne koristi Sučić čiji je udarac prekrasnom paradom zaustavio Blašković. Pred kraj prvog dijela domaćin postiže i drugi pogodak preko Mikića kojim su Slavijaši okrunili vrlo dobru partiju iz prvog poluvremena. U drugom dijelu gosti igraju odlučnije u želji da dođu do smanjenja rezultata što im je i pošlo za rukom u 66. minuti nakon nekoliko propuštenih prigoda. Sučić je prihvatio jednu dubinsku loptu u kaznenom prostoru, činilo se da je Ivan Peharda stigao blokirati no udarac je bio vrlo snažan pa je prošao i kroz Slavijinog braniča i kroz vratara. Gosti su imali još jednu prigodu za poravnanje no Bošnjak je tukao pored vrata nakon što mu je Sučić spustio loptu grudima. Završnica susreta je ipak pripala domaćinu koji se nije dao smesti te postigao dva pogotka za konačnu i sigurnu pobjedu. Nakon što je Mikić izborio kazneni udarac Blašković je ponovo siguran iako je Srbljanović pročitao stranu, udarac je bio suviše precizan i snažan. Konačan rezultat postavio je Roberto Bognar koji se lijepo oslobodio svojih čuvara u kaznenom prostoru i mirno pogodio bliži kut gostujućih vratiju za novu domaću pobjedu Pleterničana koja im donosi novi pomak prema gore na prvenstvenoj ljestvici te mirnu završnicu trećeligaškog nadmetanja.

Tekst: P. Čuljak Foto: A. Protić