Nedjelja, 30 Travanj 2017 20:57

Gimnastičarke Sokola s medaljama oko vrata

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

KUP HRVATSKE U SPORTSKOJ GIMNASTICI – 2. kolo, žene  -

VALPOVO - Održano je 2. kolo Kupa Hrvatske, regija istok u ženskoj sportskoj gimnastici u organizaciji gimnastičara Valpova. Nastupilo je 8 klubova iz naše regije: Slav. Brod, Đakovo, Vukovar, Vinkovci, Beli Manastir, Osijek, Valpovo i Požega. Natjecalo je oko 150 natjecateljica u svim kategorijama.

GD "Sokol" predstavljale su 2 ekipe: Mlađe juniorke: Tea Čavec, Rebeka Salak, Anja Devčić, Lara Markanjević, M. Ljubica Nosić, Lea Klinčić, Klara Krmpotić, a osvojile su ekipno 3. mjesto od ukupno 7 ekipa mlađih juniorki. Kao najbolja pojedinka istakla se Tea Čavec i osvojila 4. mjesto pojedinačno sa 2 desetinke zaostatka za broncom. 

Juniorke: Josipa Majetić, Ana Grgić, Jelena Nigović i Ema Šolić osvojile su odlično ekipno 2. mjesto od 5 ekipa. Ana Grgić osvojila je pojedinačno srebrnu medalju 2. mjesto i Josipa Majetić koja se također popela na postolje i osvojila broncu 3. mjesto. 

Seniorka Tonka Pavelić nakon duže stanke zbog ozljeda vratila se i nastupila u pojedinačnoj konkurenciji. Osvojila pojedinačno 1. mjesto u seniorskoj konkurenciji.

 - Sa današnjeg natjecanja sve naše natjecateljice vratile su se sa medaljama oko vrata. Treneri Zlatko Kraker prof. i Anita Čuljak zadovoljni su uspjehom i nastupom gimnastičarki koje su i ovaj put pokazale da tehnički i materijalni uvjeti u klubu nisu bili prepreka za ostvarivanje ovako dobrih rezultata. Za mjesec dana održava se 3. i pretposljednje kolo u "C" programu te se nadamo i dalje dobrim rezultatima – ističu iz GD Sokol Požega.