Utorak, 25 Travanj 2017 19:30

Odbojkašice Vallis Aurea postigle uspjeh na Državnom prvenstvu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA – Kadetkinje odbojkaškog kluba Vallis Aurea Požega postigle su izvrstan uspjeh na Državnom prvenstvu u maloj odbojci. U Rovinju prošloga tjedna osvojile su 5. mjesto, od 20 ekipa, što je do sada najbolji ostvaren rezultat kluba ali i odbojke uopće. Tom prilikom primio ih je požeški gradonačelnik Vedran Neferović u Gradskoj vijećnici i čestitao na ostvarenom rezultatu.

Najmlađe kadetkinje Vallis Aurea 2004. i 2005. godište na natjecanju su zabilježile šest pobjeda u sedam utakmica. Vallis Aurea je bila prva u grupi B gdje su zabilježile sve četiri pobjede a u četvrtfinalu su izgubile. Kasnije u razigravanju od petog do osmog mjesta zauzele su konačno peto mjesto.

- Čestitam vam na predivnom rezultatu i vašem treneru na trudu i radu. Dugo nismo imali takve rezultate kod mlađih kategorija u ekipnim sportovima. Drago mi je ako je Grad Požega makar malo pomogao sa svojim načinom financiranja i brige o sportašicama i sportašima u gradu, kroz pomoć klubovima s prijevozom i ostalim osiguranim uvjetima koje trebate imati da bi se mogli baviti sportom - rekao je gradonačelnik Neferović te dodao kako su upravo ovakvi uspjesi potvrda nagrade koju je Grad Požega primio za najbolju praksu u kategoriji sporta. Grad Požega dobio je nagradu za najbolju praksu u kategoriji „Grad sporta“ i to za primjenu modela financiranja prijevoza sportaša na gostujuće utakmice i natjecanja te podmirenja troškova sudaca i delegata za domaće utakmice.

Ponosni na svoje igračice bio je trener Karlo Janček i tajnik kluba Goran Pilaš koji su pratili klub na državnom prvenstvu, a od ove generacije, koja je uglavnom sastavljena od igračica koje još pohađaju požeške osnovne škole, te iz okolnih mjesta, pa očekuju još bolje rezultati u budućnosti.

Tekst/foto: Vladimir Protić