Ponedjeljak, 24 Travanj 2017 15:08

Slavija uzela bod u Osijeku

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 23. KOLO -

OSIJEK II – SLAVIJA 0:0

OSIJEK – Igralište u Donjem gradu. Vrijeme oblačno. Teren tvrd. Gledatelja: 100. Sudac: Tomislav Haban (Jarmina). 

ŽUTI KARTONI: Grgić, Žitnjak, Klepač (Osijek II), Ančurovski, Solić, Itrak, Gomerčić, Bojić (Slavija). 

OSIJEK II: Žitnjak, Lišnić, Ivić, Ćosić, Marin, Petrović (od 68. Čikvar), Anić (od 74. Žaper), Grgić (od 63. Ždinjak), Špoljarić, Klepač, Ikić. Trener Dino Skender.

SLAVIJA: Blašković, Gomerčić, I. Peharda, Itrak, M. Peharda, Ančurovski (od 68. Ognjenčić), R. Bognar (od 82. Jakovljević), Jelčić, Šubara, Solić (od 89. Bojić), Mikić. Trener Dalibor Bognar.

IGRAČ UTAKMICE: Matej Blašković (Slavija).

Mlada momčad Osijeka nastavila je niz neporaženosti na svom terenu ovoga proljeća, ali remi protiv Pleterničana nije rezultat koji su planirali i priželjkivali. Gosti su došli po bod i njega su i odnijeli, zahvaljujući promašajima Osijeka, ali i dobrim intervencijama svoga vratara Mateja Blaškovića koji je djelovao sigurno, a imao je i dvije-tri odlične intervencije. Osijek je imao apsolutnu kontrolu te utakmice, ali tog poslijepodneva nije u njegovim redovima bilo raspoloženog nkosII3 DAK 220417strijelca, pa je Slavija kući otišla s jednim bodom. Kako to obično bude u nogometu otvorile su se i gostima neke prilike, čak i za pobjedu, ali je na vratima Osijeka miran u tim situacijama bio Borna Žitnjak koji nije dopustio još veće iznenađenje. U prvome dijelu Osijek svoju je najbolju priliku imao u 15. minuti kada je Špoljarić s osam-devet metara iskosa bio sam pred Blaškovićem, ali je izabrao komplicirano rješenje. Pokušao ga je prebaciti, vratar Slavije je to osjetio i odbio loptu do Klepača koji je ciljao u bliži kut, ali je Blašković i to obranio. Sredinom prvoga dijela u strijelce se mogao upisati Ivić koji je bio u čistoj situaciji nakon ubačaja iz kuta, ali nije dobro reagirao te je vrlo mlako pucao glavom. Nakon toga dugo nije bilo onih pravih prilika za pogodak. Osijek je pleo mrežu oko kaznenog prostora gostiju, ali nikako nije uspijevao uputiti kvalitetan završni udarac. No, kao i obično kada igra Osijek za goste je kritično postalo u završnici susreta, jer tada do izražaja dolazi tjelesna pripremljenost koja je uvijek na strani Osječana. Najveću priliku na utakmici propustio je Ždinjak u 83. minuti. Odlično ga je proigrao Čikvar, a Ždinjak je krenuo sam prema Blaškoviću, ciljao je u donji desni kut, ali je umjesto mreže pogodio vratnicu. U 86. minuti Ikić je imao odličnu priliku, ali je glavom pucao vrlo loše, a posljednju mogućnost za pobjedu Osijek je propustio u sudačkoj nadoknadi kada je dobar udarac Špoljarića obranio Blašković.

Tekst/foto: Glas Slavonije