Četvrtak, 13 Travanj 2017 11:08

15. MTB utrka "Uspon do vrha"

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POČETAK UTRKE U 11,00 SATI, 23. TRAVNJA U VELIKOJ -

VELIKA - U nedjelju 23. travnja u Velikoj će se održati 15. MTB utrka „Uspon do vrha“ koja se ove godine održava kao 2. kolo GIANT slavonske brdsko biciklističke lige (GIANT SBBL 2017). Ova liga okuplja brdske bicikliste sa područja Slavonije, ali i šire (Mađarska, Bosna i Hercegovina) te ove godine ima deset kola. I ove godine je glavni sponzor lige tvrtka Giant. Početak utrke je u 11 sati, a prijave od 9 do 10.30 sati kod zgrade Parka prirode Papuk. Organizatori utrke su i ove godine Park prirode Papuk i BBK Požega.

Utrka se vozi u osam kategorija: žene, kadeti, juniori, elite, veteran A, veteran B, veteran C i sport, a sve kategorije voze duljinu od 16 kilometara i ukupnog uspona 780 metara. Cilj utrke je na vojnoj bazi na Papuku. Treba napomenuti da je ovo rijetka prilika za sve ljubitelje brdskog biciklizma da mogu uživati u fantastičnom pogledu s vojne baze i odmoriti sa na „zen klupici“. I ovom prilikom očekuje se oko osamdesetak sudionika unatoč tome što je utrka vrlo zahtjevna obzirom na konstantan uspon jer ovakve utrke koje vode kroz šumske predjele Papuka svojom zanimljivošću privlače natjecatelje.

Treba naglasiti da je ova utrka, uz utrku MTB Požega koju BBK Požega organizira u jesenskom periodu, najstarija MTB utrka u Slavoniji o čemu govori i njeno petnaesto izdanje.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska