Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 13 Travanj 2017 10:53

Plamene završile odličnu sezonu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

A-1 HRVATSKA KOŠARKAŠKA LIGA ŽENE – DRUGA UTAKMICA DOIGRAVANJA -

PLAMEN – MEDVEŠČAK 56:73 (12:17, 16:15, 13:18, 15:23)

PLAMEN: M. Lovrić 13, P. Lovrić, Šegota, Vojtulek 6, Bašić, Mandir 21, K. Soldo, L. Soldo, Pandža Brnić 4, B. Soldo, Berger, Bogoje 12. Trener Vladimir Englman.

MEDVEŠČAK: Petrak, Arežina, Rimac, Tadić 12, Borović 10, Franić 2, Todorić 6, Majstorić 10, Radoš 15, Bura 18, Macan. Trener Braslav Turić.

Vatrene košarkašice Plamen Požege su pred svojom publikom sinoć završile sjajnu povratničku prvoligašku sezonu. Za kraj, častan oproštaj protiv Medveščaka, aktualnih, a vjerojatno i budućih prvakinja Hrvatske.

Igračice trenera Vladimira Englmana su u utakmicu ušle solidno i do posljednje minute prve četvrtine držale se na dva poena zaostatka, da bi u samoj završnici Zagrepčanke otišle na +5. Najbolja četvrtina Plamenih bila je druga, koju su čak i dobile s košem razlike, a malo je nedostajalo da se na poluvrijeme ode u „egalu“. Pola minute prije kraja prvog dijela bilo je 28:28, da bi u posljednjim sekundama gošće kaznile pogreške i otišle na odmor sa 28:32.

Utakmica se prelomila krajem treće četvrtine, kad je Medvešćak odmaknuo na 12 koševa razlike, a prednost do kraja nisu ispuštale, te je konačni rezultat glasio 56:73.

Igračica utakmice je nevjerojatna Sandra Mandir, koja je i u veteranskim godinama pokazala da se može nositi s bilo kojom igračicom u Hrvatskoj. Požeška publika može biti zahvalna što su ovu sezonu imali priliku gledati nekadašnju kapetanicu hrvatske reprezentacije, koja je sigurno bila i dobar primjer mladim Požežankama u njihovom košarkaškom razvoju. Mandir je zabila Medveščaku 21 koš, dok je kapetanica Martina Lovrić ubacila 13 koševa i jedina je igračica koja je večeras na terenu provela svih 40 minuta. Dobru partiju pružila je i energična Ivona Bogoje samouvjerenom dominacijom pod koševima, kad zatreba i pokojom manjom psovkom, ali i s 12 ubačenih poena.

Jako je večeras nedostajala Kristina Soldo, koja nije nastupila zbog viroze. S obzirom na čudnu prevrtljivost Medveščaka, kakvu smo vidjeli nedavno u Dubrovniku, možda bi se utakmica sa Soldo na parketu okrenula i u obrnutom smjeru. Najbolje kod prvakinja bile su Patricia Bura, Marija Radoš i Matea Tadić.

- Mislim da smo danas stvarno ostavili srce na terenu. Odigrali smo prvo poluvrijeme izuzetno, stvarno smo ih namučili. Međutim, energetski je to teško izdržati, a nama je ogroman hendikep bio ne igranje Soldo. Mislim da smo dostojno završili prvenstvo. Bili smo iznenađenje i hit sezone, kako to i svi ostali kažu. Nitko nije očekivao da dođemo u poziciju igrati za prvaka države i da ovakav otpor pružimo ekipi koja je dominanta posljednje tri godine. Da je igrala Soldo, bilo bi to još kvalitetnije – rekao je nakon utakmice trener Vladimir Englman i nastavio. - Sljedeća sezona je daleko i prije svega ovisi o financijama, Gradu i na koji način će biti financiranje. Osim njih dvije igračice sa strane, ovo je domaća ekipa. Hoće li Ivona i Pope (op. a. Bogoje i Mandir) biti ovdje ili druge igračice… nama prije svega trebaju igračice na treningu. Nadam se i boljim terminima, jer svaki drugi tjedan nemate ekipu na terenu, jer su u školi i tako je teško raditi. Ali pokazali smo da možemo i imamo kvalitetu - zaključio je trener Vladimir Englman.

Tekst/foto: S. Čuljak