Banner 750x94 kutjevo d.d.

    kronika Kutjevo

Breadcrumbs

Utorak, 11 Travanj 2017 12:09

Požežani prvaci među gimnastičarima cijele regije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GIMNASTIČKA NATJECANJA 54. KUP-a SLAVONIJE I BARANJE -

POŽEGA - Na natjecanjima Kupa Slavonije i Baranje u 2016. godini odnosno Kupa Hrvatske – regije Istok nastupilo je 9 društava, jedno manje nego prošle godine jer je sa radom prestalo IMG 5270društvo iz Pleternice. Održano je 14 službenih natjecanja od kojih tri natjecanja u „D“ programu u ženskoj sportskoj gimnastici, dok u “D“ programu u muškoj gimnastici nije bilo natjecatelja.

Ukupni pobjednik 54. KUP-a Slavonije i Baranje u 2016. godini kao i pobjednike u ženskoj i muškoj konkurenciji dobiven je zbrajanjem bodova sa svih održanih natjecanja, a proglašenje pobjednika za 2016. godinu održano je u Obrtničkom domu u Požegi.

Ukupni plasman društava na 54. KUP-u Slavonije i Baranje u sportskoj gimnastici, nakon 14 održanih natjecanja, za 2016. godinu je slijedeći: 1. GD „Sokol“ Požega - 7.584,60 bodova, 2. GD „Hrvatski Sokol“ Valpovo - 6.340,50 , 3. GK „Sokol“ Slavonski Brod - 5.832,65.

dan otvorenih vrataGD „Sokol“ Požega je nakon dvije godine ponovno zasjelo na prvo mjesto KUP-a Slavonije i Baranje. U ženskoj gimnastici, nakon 9 održanih natjecanja, plasman društava je slijedeći: 1. GK Vukovar 2. GD „Sokol“ Požega 3. GK „Sokol“ Slavonski Brod.

U muškoj gimnastici nakon 5 održanih natjecanja, plasman društava je slijedeći: 1. GD „Sokol“ Požega, 2. GK „Hrvatski Sokol“ Vinkovci, 3. GD „Hrvatski Sokol“ Valpovo.

- Izuzetno ponosan i sretan što je GD „Sokol“ Požega nakon dvije godine ponovno zasjelo na prvo mjesto KUP-a Slavonije i Baranje, a to je plod rada naših natjecatelja, njihovih roditelja, trenera te donedavnog predsjednika Krešimira Pavelića - istakao je prilikom proglašenja i dodjele pehara predsjednik „Sokola“ Bruno Horvat, te dodao da će se u budućnosti okrenuti radu sa mladima i podizanjem široke baze iz koje ćemo zasigurno dobiti i nove pobjednike. Za 20. travnja predviđaju Dan otvorenih vrata GD „Sokola“ s početkom u 17 sati te su pozvali sve da im se pridruže jer je cilj podizanje kvalitete i razine sportske gimnastike u Gradu Požegi, a samim time i sporta uopće.

Tekst/foto: A. Protić