Srijeda, 04 Srpanj 2012 17:28

Požežani iz Luksa zauzeli drugo mjesto

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

KUP HRVATSKE BRDSKOG BICIKLIZMA VOŽEN U TURNIĆU  -

TURNIĆ - Na cross country stazi u Turniću na imanju obitelji Odvorčić prošli vikend je održana utrka Kupa Hrvatske u brdskom biciklizmu. Ove godine požeški biciklistički klub Luks racing team je po prvi puta organizirao utrku koja se boduje za Kup Hrvatske i pokazao je da se trudom, voljom i znanjem može organizirati vrlo dobra utrka koju su pohvalili svi vozači iz 19 klubova koji su nastupili na utrci.

IMG_0703Na utrci su sudjelovali biciklisti iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, te su ovisno o kategorijama vozili na stazi dugoj 3500 metara različiti broj krugova.

Utrka je krenula startom Početnika koja se vozila kraćim krug u dužini od 800 metara.

U kategoriji Početnika do 13 godina koji su vozili 4 kruga pobijedio je član BBK Orlov krug iz Vodica Roko Fržop. U kategoriji Početnici do 15 godina koji su vozili 6 malih krugova i imali stazu u dužini od 4800 metara pobijedio je Francesco Cukrov isto iz BBK Orlov krug iz Vodica.

Od 10 sati na startu su se pojavili natjecatelji u kategorijama Sport, Rekreativci, Kadeti i Veterani A i B, koji su vozili na stazi dužine 3500 metara sa niz skokova, uspona, strmina i prepreka. Sport je vozila 4 kruga i utrku je prvi završio Vedran Planinšek iz BK Kalorija iz Zagreba.

IMG_0760U kategoriji Rekreativci vozila su se 3 kruga i utrku je prvi završio Đenis Čanjevac iz BBK Orlov Krug iz Vodica, a na 3. mjestu je bio požeški biciklista Mihael Pandžić, član BBK Požega. U toj kategoriji imali smo i dva člana našeg kluba LUKS Racing Team i to Bruno Del Vechio koji je osvojio vrlo dobro 8. mjesto i Ivan Šimunović koji je utrku završio na 10. mjestu.

Iza njih na startu su se pojavili biciklisti kategorije Vetarani A i B koji su vozili 4 kruga.

U kategoriji Veterani A pobijedio je član BK Maraton Teama iz Donjeg Miholjca Tomislav Nemet, a u kategoriji Veterani B pobijedio je Siniša Radulović član BK Kalorija iz Zagreba. U kategoriji Veterani B na utrci je nastupio i osvojio 3. mjesto član BK LUKS Racing Teama iz Požege Krešimir Pavičić.

U kategoriji Kadeti prvo mjesto je premoćno osvojio Sandi Bažon iz BK MTB Istra Pazin.

U 12:45 na startu se pojavljuju kategorije Žene, Junior i Elite.

IMG_0810U kategoriji Žene, nastupila je požeška biciklistica Dea Pavičić koja je osvojila 3. mjesto i tako se popela na postolje Kupa Hrvatske u kategoriji Žene.

U kategoriji Junior domaćin LUKS Racing Team je imao tri natjecatelja i to Antonia Rusana koji je završio utrku na 3. mjestu i time pokazao dobru formu pred Nacionalno prvenstvo. Na 5. mjestu završio je Krešimir Banović ( imao kvar na biciklu, probušena guma), a na 6. mjestu Marko Radoš.

Nakon njih na startnu crtu je krenula najjača kategorija Elite u kojoj je naš klub imao dva natjecatelja.

Matej Skuzin nakon kvara u prvom krugu ( probušena guma ) i prelaska pola staze sa probušenom gumom i zamjenom u tehničkoj zoni, utrku završio na 4. mjestu.

Sa istim problemom ( probušena guma ) utrku je na 5. mjestu završio i naš domaći biciklista Bruno Šimčik. U istoj kategoriji nastupio je i požeški biciklista član BBK Požega Tomislav Horvat koji je utrku završio na 6. mjestu.

Treba napomenuti da su naši bicikisti Matej Skuzin i Bruno Šimčik zauzeli 1. i 2. mjesto u kategoriji biciklista do 23 godine.

- Svi ovi rezultati su naš požeški biciklistički klub LUKS Racing Team svrstali u poretku klubova na 2. mjesto iza zagrebačkog BGK Tuškanacc i ispred BK MTB Istra Pazin. Nakon proglašenja pobjednika svi biciklisti i vodstva klubova su izrazili sve pohvale za organizaciju utrke, za ambijent i nadasve za stazu, te su rekli da uz podršku lokalne samouprave trebamo računati da dogodine na istoj stazi treba organizirati utrku po međunarodnim kriterijima ( UCI klasifikacija ) i da su po ovogodišnjoj utrci svi kriteriji za tako nešto u organizaciji i ispunjeni – istakao je predsjednik Luksa Igor Marač. Svi su se na kraju razišli uz riječi: Vidimo se dogodine !