Utorak, 04 Travanj 2017 10:20

Slavonija iz penala u nadoknadi do tri boda

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 20. KOLO -

VIŠNJEVAC – SLAVONIJA 0:1 (0:0)

VIŠNJEVAC – Igralište ŠRS Višnjevac. Gledatelja 100. Sudac Domagoj Vidić (Našice). 

STRIJELAC: 0:1 - Majstorović (90+3.-11m). 

ŽUTI KARTONI: Maganjić, Andabak, Anić (Višnjevac), Sokić i Karačić (Slavonija). 

VIŠNJEVAC: Anić, Žitnjak, Gverieri (od 67. Glogač), Jakšić, Ivković, Herendić (od 58. Nađ), Kvesić, Mihaljević, Andabak, Maganjić, Grafina (od 74. Lukač). Trener nema.

SLAVONIJA: Vasić, Pavelić (od 56. Smojvir), Jan Neruda, Josip Neruda (od 46. Karačić), Majstorović, Bekavac, Boban, Sokić, Jakešević, Soldo (od 46. Včelik), Božić. Trener Robert Špehar.

IGRAČ UTAKMICE: Jan Neruda (Slavonija).

Dva su ključna trenutka, od kojih jedan jako sporan, obilježila zanimljivo i do kraja neizvjesno nadmetanje domaćih i favoriziranih gostiju iz Požege. Prvi se dogodio u 39. minuti, kada je Grafina prekršajem Sokića zaustavljen u kontranapadu. Bilo je to na gotovo 40 m od vrata gostiju, međutim pravila nogometne igre kažu da 292386se u obećavajućoj situaciji za pogodak dodjeljuju žuti, a ako se radi o izglednoj situaciji, crveni karton. Također, sudac mora procijeniti težinu prekršaja. Ovaj put Domagoj Vidić iz Našica imao je obećavajuću situaciju, ali i težinu prekršaja. I za jedno i za drugo Sokiću je mogao pokazati žuti karton, kao što je i učinio, a da je posegnuo za crvenim, nitko mu ne bi mogao prigovoriti. Onda je došlo i do posljednjih trenutaka igre, kad je u posljednjoj minuti sudačke nadoknade Vidić pokazao na bijelu točku. Bilo je opravdano jer za jednom ničijom loptom krenuo je Jan Neruda, srušio ga je Anić i zaradio žuti karton, a Majstorović sigurnim i točnim udarcem osigurao Požežanima tri boda. Inače, bila je to dobra utakmica s obostrano izglednim prigodama, više onih koje nisu iskoristili igrači Slavonije, a Višnjevčani mogu žaliti što su olako prosuli gotovo osvojeni bod. Ipak, kada bi zalaganje i trud kao što su ga pokazali s ovako kvalitetnim suparnikom ponovili u svakoj utakmici, tada bi im bodovi u utakmicama bili puno izgledniji i dohvatljiviji.

Tekst/foto: Glas Slavonije