Ponedjeljak, 03 Travanj 2017 11:25

Na stazi Villare jurit će 90-tak motora

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAJAVLJENO OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE U MOTOCROSSU OVOG VIKENDA

POŽEGA – Moto klub Požega Promet domaćin je ovog vikenda u Požega Otvorenog prvenstva Hrvatske u motocrossu, koja će se na stazi Villare, voziti po 17 puta. Na natjecanju se očekuje oko 90-tak motora i koji će se natjecati u nekoliko kategorija, tako da se na stazi Villare očekuje puino uzbuđenje, jurnjave, velikih skokova i napeto do zadnjeg kruga ili zastavice na cilju. Osim vozača iz cijele Hrvatske, vozit će i nekoliko naših Požežana, od Mateja Jaroša do sve trojice braće Mihael, Leo i Teo Pandžić.

IMG 0627Iz organizacije najavljuju dobru stazu, kaže tajnik Moto kluba Požega Promet, Zlatko Jaroš, nadajući se ne presuhoj stazi jer se onda digne velika prašina. Pomoći će u pripremi i ovaj najavljeni poremećaj vremena s oborinama, što svakako ide u prilog pri pripremanju staze za utrke. – Staza je dobrim dijelom već pripremljena i očekuje vozače na startu – dodaje tajnik Jaroš.

Grad Požega je pokrovitelj utrke, a utrku je zajedno s organizatorima najavio i požeški gradonačelnik Vedran Neferović. - Motocross u Požegi ima tradiciju i ova manifestacija je dio aktivnosti koje Moto klub Požega – Promet provodi. Drago mi je da se ova utrka organizira s velikim entuzijazmom i voljom kako bi se ovaj sport popularizirao u našem gradu i postao njegov zaštitni znak. Želim organizatorima i vozačima puno uspjeha i pozivam građane da se u što većem broju odazovu i poprate atraktivni program.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocrossu na stazi Villare održat će se ove nedjelje 9. travnja s početkom u 13:30 sati. U dopodnevnim satima održat će se trening vožnje.

Tekst/foto: Vladimir Protić