Četvrtak, 30 Ožujak 2017 09:41

Započeli s treninzima i u Pleternici

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KARATE-DO KLUB POŽEGA -

POŽEGA / PLETERNICA - Karate-do klub Požega odnedavno održava treninge i u Pleternici. Kako doznajemo od trenera kluba Zdenka Oroza inicijativa je došla od ravnatelja Pleterničke osnovne škole Hrvoja Galića, a s ciljem pružanja još jedne sportske aktivnosti svim zainteresiranim učenicima, ali i ostalim dobnim kategorijama.

- Najbitnije je da se djeca bave sportom. Treninzi se odvijaju u staroj školskoj dvorani, ponedjeljkom i četvrtom od 19,00 do 20,00 sati. S obzirom da smo tek nedavno krenuli, ovaj termin ostaje do kraja školske godine, a od nove školske godine probat ćemo dobiti i neke nove termine, ovisi o zainteresiranosti polaznika – rekao je trener Zdenko Oroz.

Karate priču je trener Oroz započeo u Pleternici devedesetih godina na inicijativu tadašnjeg vodstva Pleternice u klubu Pleternički Sokol. - To je trajalo dvije godine, a nakon toga je druga ekipa preuzela rad. Ovo je sad jedna nova priča, a dodatni razlog aktiviranja u Pleternici je i dolazak djece s tog područja na trening u požeški klub, a na ovaj način im se smanjuju troškovi zbog putovanja i treniraju u blizini svog doma - ističe Oroz.

Karate je borilačka vještina koja ima dugu tradiciju na području naše Županije. Prvi registrirani klub je bio davne 1975 godine.

Tekst: D. Oroz Foto: plakat Karate-do klub Požega (Kronika požeško-slavonska)