Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 20 Ožujak 2017 09:19

Košarkašice Plamen Požega razvalile Zadar +43

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

A-1 HRVATSKA KOŠARKAŠKA LIGA ŽENE – 20. kolo -

PLAMEN POŽEGA – ZADAR 97:54
(28:16, 27:16, 25:8, 17:14)

POŽEGA – Dvorana T. Pirc. Gledatelja 150. Suci: Krunoslav Holjevac (Sl. Brod), Boris Knez (Požega), Toni Štojs (Slav. Brod).

PLAMEN POŽEGA: M. Lovrić 15, P. Lovrić 17, Vojtulek 11, Bašić, Mandir 18, K. Soldo 21, L. Soldo, Pandža Barić 9, B. Soldo, Berger, Bogoje 6. Trener Vladimir Englman.

ZADAR: Oštrić 6, Miloglav 8, Barna, Dedić 13, Sikirić 1, Prenđa 8, Martinović, Mandić 7, Šolić 10. Trener Marija Mazija.

Košarkašice Požege odlično su odigrale utakmicu protiv Zadra i nanijele im vrlo uvjerljiv poraz. Požežankama je svaka utakmica bitna u borbi za doigravanje, a ekipa Zadra se smatrala jednim od konkurenata za doigravanje. Igračice trenera Vladimira Englmana su odlično ušle u utakmicu i već u prvoj četvrtini napravile solidnu prednost. U drugoj četvrtini požežanke igraju s istim tempom i žarom i prednost se povećavala, pa se na odmor otišlo s 23 koša prednosti za domaće. Igranje Kristine Soldo podiglo je igru domaće ekipe i čini se da kad igra Kristina Soldo ostale igračice dobivaju na sigurnosti i slobodnije igraju što se odražava na rezultat. Drugo poluvrijeme na terenu kao da su samo domaće košarkašice, jer zadranki gotovo da nema i razlika u korist domaćih igračica se rapidno povećavala. Gošće su nadigrane u svim segmentima igre, a publiku su oduševila čak 11 uspješnih šuteva za tri koša. Na kraju čak 43 koša razlile za Plamen Požegu malo tko je očekivao, ali to je bilo više nego zasluženo i petorka M. Lovrić, P. Lovrić, Vojtulek, Mandir i K. Soldo je sigurno među najjačoj u ligi. Kod gošći gotovo da nije bilo igračice koja je skrenula pozornost na sebe.

Tekst: J. Neferović Foto: sportalo.hr

Galerija slika