Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 19 Ožujak 2017 11:59

Rukometaši Požege pet kola bez poraza

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

2. HRL istok - 14. kolo -

POŽEGA – SLATINA 27:24 (17:14)

POŽEGA – Dvorana T. Pirc. Gledatelja 250. Suci Čačić i Josić (oba Zagreb).

POŽEGA: Ćosić, Farkaš 5, Grbeš 3, Vlašić 4, Banović, Bešlić 1, Blagojević 3, Bajt, Kiš 9, Balenović 2, Obradović, Kosanović, Markanjević, Franjić, Gotal. Trener Hrvoje Jurković.

SLATINA: Hodak, Berkec 2, Nemet, Poje 1, Lukac 1, Boćkaj 1, Venus, Dragojević 2, F.Ćurić 5, B. Ćurić, Šomođi, Butorac 2, Mataija 2, Lisinski 8. Trener Vladimir Borbaš.

Rukometaši Požege zabilježili su petu prvenstvenu pobjedu za redom u proljetnom dijelu prvenstva. Susret između Požege i Slatine protekao je u vrlo borbenoj igri obje momčadi, a domaći rukometaši su zasluženo došli do dva boda. Poćetak utakmice pripao je igračima Požege, koji su u dva navrata imali rezultatsku prednost od 3 pogotka razlike (7:4; 8:5), no gosti su uspjeli nadoknaditi zaostatak do sredine prvog poluvremena (9:9). Nakon toga sve do posljednje tri minute igre u prvom poluvremenu uglavnom se igralo gol za gol, a u završnici prvog poluvremena Požega je uspjela steći razliku od 3 pogotka i na odmor se otišlo rezultatom 17:14. U drugom poluvremenu domaći rukometaši nastavljaju s vrlo borbenom igrom i u dva navrata ostvarili su prednost i od 4 pogotka (18:14; 19:15). Što se utakmica bližila kraju gosti su pokušali utakmicu učiniti neizvjesnom u pogledu pobjednika i u dva navrata došli su do samo jednog pogotka zaostatka (20:19, 24:23) zahvaljujući nekoliko neprisiljenih tehničkih grešaka domaćih igrača. Ipak s dosta vjere u svoje mogućnosti igrači Požege privode utakmicu kraju solidnom zalihom i pobjeđuju rezultatom 27:24. Može se pohvaliti kompletna momčad no ipak više su se istakli vratar Ćosić, te Farkaš, Kiš i Vlašić.

Tekst: J. Neferović Foto: A. Protić

Galerija slika