Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 19 Ožujak 2017 11:40

Slavija preokretom do nova tri boda

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 18. kolo -

SLAVIJA – BJELOVAR 2:1 (0:1)

PLETERNICA – Stadion S.Z. Šivo, gledatelja 150. Sudac Alen Dobraš (Slav. Brod), pomoćnici Buček i Laco.

STRIJELCI: 0:1 - Kuprešak (4. – 11m), 1:1 – Nikolić (48.-ag), 2:1 – Žuljević (66).

SLAVIJA: Blašković, Kvaternik, I. Peharda, Šubara, M. Peharda, Gomerčić, Mikić (od 88. Itrak), V. Ančurovski, Jelčić, H. Ančurovski (od 74. Solić), Žuljević (od 90. Jakovljević). Trener Dalibor Bognar.

BJELOVAR: Kovačević, Majdandžić (od 40. Boeng), Tominac, Pušić, Rajić (od 65. Hajdarović), Kozić, Jakšić, Nikolić, Kolar, Kuprešak, Šiprak (od 72. Ivančić). Trener Mario Kos.

ŽUTI KARTONI: Kvaternik, H. Ančurovski, Mikić, Gomerčić, Jelčić, Žuljević, Solić (Slavija), Kozić, Šiprak, Kolar (Bjelovar).

IGRAČ UTAKMICE: Tomislav Žuljević (Slavija).

Slavija je nakon pobjede u Koprivnici u prošlom kolu odličnom igrom i borbenošću došla do nova tri boda ovoga puta na svom terenu protiv odličnog Bjelovara. Utakmica veoma čvrsta sa obje strane što pokazuje podatak na čak 10 žutih kartona od čega sedam domaćim igračima. Razlog je i u protivniku koji se predstavio u vrlo hrabrom i beskompromisnom izdanju pa je utakmica u prvom dijelu bila vrlo čvrsta, prštalo je od agilnosti i želje s obje strane. U takvoj se igri bolje snašao gost koji je odlično otvorio utakmicu te nakon jednog proigravanja prema Kuprešaku već u trećoj minuti došao do kaznenog udarca. Blašković je malo zakasnio u izlasku te je oborio gostujuću desetku, a isti igrač je sam sigurno izveo najstrožu kaznu za vodstvo svoje momčadi. Do odmora nije bilo ljepote u igri vidjeli smo tek jedan dobar pokušaj Kuprešaka iz slobodnog udarca te prigodu domaćih kada je nakon prodora Mikića Hrvoje Ančurovski tukao preko gola. U drugom dijelu potpuno druga slika. Bjelovar igra zatvorenije, Slavija baca sve karte u napad, Bognar je Ivana Pehardu gurnuo kao najisturenijeg napadača i to se itekako isplatilo, ali za preokret su najviše krivi sami igrači Bjelovara. Za prvi pogodak najzaslužniji je do tada vrlo sigurni stoper Bjelovara Nikolić koji je u 48. minuti pospremio loptu u vlastitu mrežu nakon ubačaja s desne strane. Kod drugog pogotka je nakon jedne duge lopte Jelčića u 66. minuti pogriješio odlični kapetan gostiju Pušić te promašio loptu koje se dokopao Žuljević koji je mirno poentirao gurnuvši loptu ispod nemoćnog Kovačevića. Konfuziju u obrani gostiju Slavijaši su mogli i obilnije iskoristiti, ali Mikić i Žuljević nisu iskoristili lijepe prigode. Kozić je s druge strane pogodio vratnicu iz teške pozicije no rezultat se do kraja nije mijenjao pa su Pleterničani tako povezali dvije pobjede za priključak klubovima u sredini ljestvice.

Tekst: P. Čuljak Foto: A. Protić

Galerija slika