Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 19 Ožujak 2017 11:29

Slavonija loše odradila gostovanje u Đakovu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL istok – 18. kolo -

CROATIA ĐAKOVO – SLAVONIJA 2:0

ĐAKOVO – Igralište Đakovo. Gledatelja 200. Sudac Sušac (Novi Mikanovci).

STRIJELCI: 1:0 – Galičić (4), 2:0 – Božić (15. a.g.).

CROATIA ĐAKOVO: Gavljak, Mišić, Bosak, Milardović, Galičić (od 73. Novoselić), Matković (od 80. Oliviera Miguel), Kolak, Kerovec, Bogdanović, Pongračić, Dominković (od 89. Klepić). Trener Antun Labak.

SLAVONIJA: Rezo, Pavelić (od 65. Karačić), Jan Neruda, Jos. Neruda (od 75. Smojvir), Majstorović, Bekavac, Boban, Jakešević (od 88. Grbeš), Soldo, Podobnik, Božić. Trener Robert Špehar.

Slavonija je gostovala u Đakovu kod momčadi iz donjeg dijela tablice i doživjela poraz od 2:0. Početak utakmice nije dobro krenuo za požežane, jer su domaći igrači vrlo rano došli do vodećeg pogotka. U 4. minuti ne baš opasna akcija domaćina razveselila je domaće igrače i navijače. Na lijevoj strani jedan domaći igrač poslao je centaršut pred gol Slavonije. Lopta je padala u velikom luku na svega pet metara od vratara Reze, koji je ostao ukopan na gol crti, a Soldo je više pozornosti obraćao na to da li iza njega ima koji igrač domaćih nego da ide na loptu. Na žalost igrača Slavonije Galičić je bio viši u skoku i glavom loptu poslao u mrežu. Slavonija nikako da uspostavi neku igru i u 15. minuti domaćin vodi s 2:0. Nakon centaršuta s desne strane pred gol Slavonije u duelu Božića i jednog domaćeg igrača Božić zahvaća nespretno loptu i ona završava u mreži. Slavonija je u prvom poluvremenu imala tek jednu priliku no odličan centaršut Solde s lijeve strane na drugoj stativi prihvatio je Jakešević i glavom poslao lopu s 3.-4. metra od gola u ruke vratara Gavljaka. U drugom poluvremenu nešto aktivnija igra Slavonije no bez pravih prilika za pogodak i bodovi ostaju u Đakovu. Igrači Slavonije sami su krivi za poraz, jer ovo je bila prilika da se protiv dosta slabog protivnika osvoje tri boda. Zašto se to nije dogodilo odgovor znaju igrači. Može se dogoditi da će se za ovim bodovima dosta žaliti.

Tekst: J. Neferović Foto: arhiva (Kronika požeško-slavonska)