Subota, 11 Ožujak 2017 23:34

Odlično prvo poluvrijeme Slavonije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL Istok - 17. kolo -

SLAVONIJA – VUKOVAR 1991 3:1

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 200. Sudac Škrobić (Osijek). Pomoćnici Dendis i Galinec.

STRIJELCI: 1:0 – Podobnik (5), 2:0 – Jakešević (18), 3:0 – Bekavac (25), 3:1 – Vuković (52).

SLAVONIJA: Vasić, Pavelić (od 65. Grbeš), Jan Neruda, Josip Neruda (od 76. Karačić), Majstorovi7, Bekavac (od 72. Smojvir), Boban, Sokić, Jakešević, Soldo, Podobnik 8. Trener Robert Špehar.

VUKOVAR 1991: Burcsa, Marinčić, Ružek, Jazvić, Lovrić, Malecki, Tunjić, Šorli, Plum (od 40. Matijević), Kraljević (od 62. Suton), Karaula (od 46. Vuković). Trener Goran Meštrović.

IGRAČ UTAKMICE: Valentino Podobnik (Slavonija).

Igrači Slavonije su u prvom poluvremenu ugrijali domaće navijače vrlo dobrom i efikasnom igrom. U prvih dvadeset pet minuta igre Slavonija je ostvarila vodstvo od 3:0. Već u 5. minuti Slavoniju je doveo u vodstvo Podobnik, koji je nakon kornera odbijenu loptu spremio pod prečku vratara Burcse. Rano vodstvo smanjilo je pritisak na domaće igrače, koji su nastavili igrati dopadljivo i gostima se nije bilo lako othrvati napadima Slavonije. U 18. minuti Slavonija je postigla drugi pogodak, a strijelac je bio Jakešević, koji je ušao u kazneni prostor gostiju s lijeve strane te pogodio suprotni kut vratara Vukovara. Treći pogodak za domaće postigao je Bekavac u 25. minuti. Bekavac je primio loptu od Pavelića na oko 20 metara od gola gostiju, prešao je dva gostujuća igrača i izbio sam pred Burcsu, koji je bio nemoćan spriječiti treći pogodak Slavonije. Slavonija igra dobro, a novu priliku za pogodak imao je u 40. minuti Jakešević. Majstorović je odlično proigrao Jakeševića, koji se našao sam pred Burcsom i kada se očekivao pogodak Jakešević se spetljao i Burcsa je izašao kao pobjednik. U drugom poluvremenu kao da je na teren izašla neka druga domaća momčad. Gosti su imali dominaciju i više od igre, a Slavonija se više branila i čuvala vodstvo. Vukovar je u 52. minuti smanjio rezultat. Nakon kornera s desne strane lopta je upućena vrlo blizu gola Slavonije. Vratar Vasić nije najbolje reagirao i lopta je došla na drugoj stativi do Vukovića, koji je s oko metar od gol crte loptu poslao u mrežu. Nakon tog pogotka Vukovar igra bolje, no svoje prilke nije materijalizirao, jer je u dva navrata zbog zaleđa propustio kazniti domaćina. Osim toga veliku priliku za pogodak imao je Vukovar u 73. minuti nakon slobodnog udarca s desne strane kada je lopta ubačena pred gol Slavonije na 4-5 metara od gol crte i jedan igrač gostiju je glavom loptu poslao preko grede. Pobjeda domaćina je zaslužena i Slavonija i dalje ostaje pri vrhu tablice.

Tekst: J. Neferović Foto: A.Protić