Ponedjeljak, 06 Ožujak 2017 11:06

6. humanitarni malonogometni turnir NISI SAM ispunio očekivanja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

HUMANITARNA AKCIJA ZA OBITELJ ČATAK -

POŽEGA - Humanitarni malonogometni turnir NISI SAM održava se šestu godinu za redom s ciljem pomoći potrebitima u našoj biskupiji. Turnir se održavao 4. ožujka u gradskoj sportskoj dvorani T. Pirca, a sudjelovalo je 12 ekipa, 150 igrača iz četiri županije. Ulaznica koja se prodavala iznosila je 10 kuna, a sav 17121523 1843272335932606 1418028569 oprihod sa turnira uključen je u kompletnu humanitarnu akciju za obitelj Čatak. Turnir je službeno otvorio i zatvorio u ime ravnatelja Katoličke gimnazije prof. Ivana Bedeničića, povjerenik za odnose sa medijima u Požeškoj biskupiji vlč. Marijan Pavelić.

Najbolja ekipa i pobjednik turnira je ekipa Donji Miholjac koja je u finalu pobijedila Hajduka iz Pakraca rezultatom 2:1.Treće mjesto je pripalo požeškoj Slavoniji pobijedivši HNK Cibaliju iz Vinkovaca rezultatom 3:0. Fair play ekipa je NO Limit iz Virovitice. Najbolji strijelac turnira sa 10 postignutih pogodaka je Ivano Kolarević iz HNK Cibalije. Najboljim vratarom je proglašen Patrik Jurišić iz drugoplasirane ekipe Hajduka iz Pakraca dok je najbolji igrač iz pobjedničke ekipe Donjeg Miholjca Jona Ježić. Suci humanitarnog turira su bili Ivan Mautner i Danijel Rađenović koji su odlično sudili utakmice u kojima su igrali igrači 2008 godišta i mlađi. Pehare za prva četiri mjesta i fair play ekipu dodijelili su vlč. Marijan Pavelić, voditelj organizacije humanitarnog turnira prof. Mario Raguž, ravnateljica OŠ Julija Kempfa Kornelija Sabljak i profesorica matematike i informatike u Katoličkoj gimnaziji Katarina Soldo Obućina. Najboljim pojedincima su nagrade uručili bivši učenici Katoličke gimnazije u Požegi koji svake godine sudjeluju u pomoći vrativši se sa studija Emi Majin, Ana Grgić i Ivan Čuljak.

17101493 1843268555932984 1075869847 o- Upravo je i cilj ovoga projekta da naši učenici kroz humanitarne akcije stvore navike humanosti i budu pravi izdanak Katoličkih škola i odgoja u njima. Možemo se zahvaliti i Požeškoj biskupiji te ocu biskupu, Caritasu ,Javnoj ustanovi Sportski objekti, svim ekipama i njihovim trenerima koji su sudjelovali, učenicima i djelatnicima Katoličkih i gradskih osnovnih škola i svima drugima koji prate naše već tradicionalne humanitarne akcije. Zahvala svim fizičkim i pravnim osobama koje su ove godine kroz kupnju ulaznica i donacije preko računa ponovno pokazali da imaju veliko srce za potrebite. Turnir je kao glavni dio akcije završio sa dobrim djelom prikupljenih sredstava. Akcija i dalje traje kako smo najavljivali do 31. ožujka 2017. godine, a do toga datuma i fizičke i pravne osobe mogu još pomoći obitelji Čatak uplatom na račun: HR5623400091510840763.Kaoi prošle godine po završetku akcije u mjesec dana biti će objava kompletnih prihoda u ovogodišnjoj akciji na internetskim stranicama Katoličke gimnazije – rekao je vlč. Marijan Pavelić.

- Ove godine smo organizirali širu humanitarnu akciju za cijelu trinaestočlanu obitelj Čatak iz Hrnjevca kojoj se osim navedenog turnira koji je glavni dio projekta Katoličke gimnazije nadopunjujemo prikupljanjem hrane, odječe i obuće ali samo u okvirima Katoličkog odgojno-obrazovnog centra (Katoličke gimnazije i Katoličke osnovne škole). Prikupljanje financijskih sredstava od fizičkih i pravnih osoba traje do 31. ožujka 2017 godine, a onda ćemo financijski direktno pomoći u opremanju i obnovi kuće u kojoj živi obitelj Čatak. Kako svake godine pomažemo u korizmeno vrijeme uključen je i Caritas te Požeška biskupija. Ove godine kao i prošle pomaže i Javna ustanova sportski objekti koja nam je ustupila dvoranski prostor za održavanje turnira – rekao je voditelj organizacije turnira Mario Raguž, prof.

Tekst: A. Protić Foto: Mario Raguž