Nedjelja, 05 Ožujak 2017 12:40

Slavoniji bod iz Osijeka

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL istok - 16. kolo -

OSIJEK II – SLAVONIJA 1:1

OSIJEK – Igralište NK Olimpija. Gledatelja 250. Sudac Babić (Varaždin).

STRIJELCI: 0:1 – Podobnik (52), 1:1 – Lončar (60).

OSIJEK II: Žitnjak, Prenkpalaj (od 13. Anić), Ivić, Lišnić, Ikić (od 62. Mišković), Špoljarić, Klepač, Marin, Sabolović (od 77. Ždinjak) Šimunec, Lončar. Trener Dino Skender.

SLAVONIJA: Rezo, Pavelić (od 82. I. Smojvir), Majstorović, Karačić (od 57. Grbeš), Boban (od 86. Jan Neruda), Sokić, Nović, Jakešević, Podobmik, Božić. Trener Robert Špehar.

ŽUTI KARTONI: Ikić, Lončar (Osijek II), Rezo (Slavonija)

Nogometaši Slavonije vratili su se s gostovanja iz Osijeka s bodom i uspješno su otvorili proljetni dio prvenstva. Da li je Slavonija bila bliže pobjedi može se tumačiti dvojako, no ostaje ipak dvojba da se kod izjednačujućeg pogotka Osijeka moglo puno bolje reagirati a time bi i rezultat bio drugačiji. No važno je da osi sla1se ipak u Požegu donesao bod. Tijekom cijele utakmice puhao je dosta jak vjetar koji je otežavao igračima obje momčadi da pokažu dotjeraniju igru. Uglavnom se igralo dosta borbeno a domaćin je bio rastrčan i mladi igrači Osijeka, koji su također u vrhu tablice željeli su pobjedu kako bi se revanširali Slavoniji za jesenski poraz. Slavonija je prvo poluvrijeme igrala uz vjetar i prepustila je inicijativu domaćinu, ali nije dozvolila da Osijek stvara šanse. Nakon što je prvo poluvrijeme završilo bez pogodaka u drugom poluvremenu Slavonija igra "niz vjetar" i na početku drugog poluvremena došla je u vodstvo. Slobodan udarac za Slavoniju, a kod lopte su bili Majstorović i Podobnik. Obojica su se zatrčala prema lopti, a Podobnik je odlično šutirao u desni kut Žitnjaka i lopta se našla u mreži Osijeka. Veliko veselje igrača i "klupe" a nekako se stekao dojam da bi to na kraju mogla biti i pobjeda. Ipak vrlo brzo Osijek je izjednačio rezultat a "krivnja" je na obrambenim igračima Slavonije. Dosta nonšalantno su igrači Slavonije shvatili jedan napad Osijeka po lijevoj strani i dozvolili da se uputi centaršut pred vrata Reze. Bilo je tu i guranja, a jedan igrač Slavonije je završio na zemlji, dok je lopta došla do Lončara, koji je glavom ne baš jako poslao prema donjem desnom kutu vratara Reze. Možda je neriješeno i najrealniji rezultat no olako se ispustilo vodstvo. U svakom slučaju čestitke igračima Slavonije na borbenosti a prvo ime susreta je bio Valentino Podobnik.

Tekst: J. Neferović Foto: Glas Slavonije