Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 28 Lipanj 2012 15:31

Zoran Špoler treći

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

SAMOSTREL: 17. CROATIA CUP  -

JASTREBARSKO - Proteklog vikenda u mjestu Bratina kod Jastrebarskog, u krugu Kraš Eko-Parka, održan je 17. Croatia Cup u gađanju samostrelom field. Na natjecanju su nastupili strijelci iz 5 država, a ovo je za hrvatske strijelce bilo prvo izborno natjecanje za Svjetsko prvenstvo. Na žalost vremenski uvjeti nisu bili skloni strijelcima, zbog jakog vjetra samo jedan muškarac (Andrej Krstinić) i jedna žena (Sanja Komar) uspjeli su postići po jednu normu.

Ekipa Građanskog streljačkog društva "Požega 1871"  u sastavu Krunoslav Vukelić, Jovica Malbašić i Zoran Špoler zauzela je 4. mjesto u ekipnoj konkurenciji, 10 krugova nedostajalo je do postolja. No, na pobjedničko postolje popeo se u pojedinačnoj konkurenciji Zoran Špoler osvojivši 3. mjesto iza Krstinića i Nijemca Markusa Lucka. Iako je u finale Špoler ušao kao drugoplasirani sa 3 kruga prednosti, prednost se istopila već u prva dva finalna hica. Nakon 10 finalnih hitaca Luck i Špoler bili su potpuno poravnati pa su gađali i dodatni hitac u kojemu je Špoler pogodio osmicu, a Luck devetku.

Krunoslav Vukelić zauzeo je 10., a Jovica Malbašić 11. mjesto u muškoj konkurenciji.

Slijedeći nastup samostreličari će imati za dva tjedna na Svjetskom Kupu u Češkoj, a putovati će samo članovi hrvatske reprezentacije među kojima je i Zoran Špoler.