Ponedjeljak, 27 Veljača 2017 10:56

Košarkašice Plamena lakoćom do pobjede

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

A-1 HRVATSKA KOŠARKAŠKA LIGA ŽENE – 18. kolo -

CROATIA 2006 – PLAMEN POŽEGA 45:98 (6:30, 11:28, 17:27, 11:13)

ZAGREB – Školska sportska dvorana Peščenica. Gledatelja 100. Suci Vitković, Glavurdić, Ekart i opunomoćenik Perković (svi Zagreb).

CROATIA 2006: Šuster, Mikulčić 12, Dumančić 2, Klepac, Divčić 3, Nikšić 12, Jakin 12, Katić, Vidaković 2, Livajušić 2. Trener Marija Kovač Mijač.

PLAMEN POŽEGA: M. Lovrić, P. Lovrić 16, Šegota 2, Vojtulek 20, Bašić 2, Mandir 22, K.Soldo 8, Kostova 2, Pandža Brnić 12, B. Soldo, Berger 1, Bogoje 13. Trener Vladimir Englman.

Košarkašice Plamen Požege su očekivano lako upisale novu pobjedu na gostovanju kod Croatije 2006 u Zagrebu. Jasno je bilo i uoči puta za Zagreb da uz nužnu dozu ozbiljnosti Croatia ne može nikako parirati Plamenu, a to se pokazalo već u prvoj četvrtini kada je sve bilo odlučeno.

Sam rezultat prve dionice najbolje govori o odnosu snaga kada je prva petorka na parketu, sve je odlučeno u tih 10 minuta, pa je do kraja ostalo samo odraditi posao. Nakon sjajne igre u obrani u prošlom kolu protiv Raguse, Petra Lovrić je ovoga puta briljirala u napadu, za 2 poena je imala 6 od 6, a stigla je podijeliti i 9 asistencija.

Najbolju partiju sezone pokazala je Martina Pandža Brnić koja je dobila veliku minutažu i sjajno je iskoristila, osim 12 poena skupila je 8 skokova, podijelila za centra fenomenalnih 7 asistencija i ukrala 4 lopte. Naravno, i ovoga puta mora se istaknuti Sandru Mandir koja je za 24 minute ubacila 22 poena uz 4 pogođene trice.

- Zadovoljan sam prikazanim, odradili smo ozbiljan ulazak u utakmicu, stvorili veliku prednost pa sam dao veliku minutažu svim djevojkama koje inače manje igraju. Odlično je funkcioniralo kada su u igri zajedno bile Pandža i Vojtulek, to me posebno veseli jer mi je to nekako i bilo najvažnije u ovoj utakmici isprobati. Prevelika je razlika u kvaliteti da bi se tu nešto posebno komentiralo. Ono što je nama puno važnije je sljedeća utakmica kada nam u goste stiže Šibenik, to moramo shvatiti maksimalno ozbiljno, ako se i malo opustimo one mogu iznenaditi, pogotovo ako dođu s Vrdoljak u sastavu - rekao je Vladimir Englman, trener Plamen Požega.

Tekst: A. Protić/M. Jozić Foto: M. Jozić