Srijeda, 25 Siječanj 2017 13:43

Zubić: "Sve prošlogodišnje utrke sam završio na postolju"

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

IGOR ZUBIĆ VICEPRVAK HRVATSKE U MOTOCIKLIZMU KLASE OLDTIMER -

POŽEGA – Nakon proglašenja pobjednika za natjecateljsku sezonu 2016. u Hrvatskom moto savezu, Požežanin Igor Zubić, postao je viceprvak Hrvatske u motociklizmu klase Oldtimer. Za sudjelovanje u tim utrkama prvi uvjet je da trkaći motocikli bude stariji od 30 godina, a i da je vozač veteran. Mjesto viceprvaka države zaslužio je nakon što je svih osam utrka završio na postolju, 6 puta je bio drugi, a dva puta treći. Deveta utrka u Oroslavlju je bila odgođena pa se nije niti vozila.

IMG 7990- Ovo je vrlo zahtjevan i skup sport, u kojemu sam ja postigao dobre rezultate, odlične na osnovu onoga koliko možemo uložiti u taj sport i natjecanja. Vozim za MK Požega promet i zadovoljan sam potporom koju dobivam od kluba, financiranje kotizacije za utrke, liječničke preglede, dok ostale troškove na natjecanjima snosim sam. Posebna priča su treninzi, koje uglavnom nemam, osim, fizičkih priprema koje provodim u teretani, na biciklu, trčim, jer ih si ne mogu financirati. Odlazak npr. na stazu Grobnik na dva dana treninga košta gotovo 1.000 eura. Treba platiti put, korištenje staze, komplet guma koje izdrže do 30 sati vožnje, smještaj. Zbog toga odlazim na utrke i sav moj trening je upoznavanje sa stazom na službenom treningu i vožnji za startne pozicije. Sve ovo financiram sam i uz pomoć mojih prijatelja, jer pomoć lokalne sredine i velikih sponzora nemam – kaže Igor Zubić, radostan dobrim uspjehom uz skromna sredstva. Nije nezadovoljan niti jednog trenutka, jer to je ono što voli i za čega živi, a njegov najveći konkurent je Zoran Salopek iz Karlovca, na utrke dolazi sa čak dva motocikla, za rezervu ako jedan zataji, nema kalkulacija, uredno trenira na stazama, na Grobniku ima osobnog trenera, vozi profesionalno s odličnom opremom jer iza njega stoji tvrtka i sponzori.

Ove godine sezona utrka kreće od ožujka, dvije utrke se voze i na stazi u Požegi, a Zubić planira aktivno sudjelovati ponovno. - Ja moram ponovno biti odmah iza prvaka, ne dati mu da se opusti i čekati neku njegovu grešku. Po svakoj utrci može se prikupiti do 25 bodova, stoga je važan svaki bod i moja spremnost mora uvijek biti maksimalna – najavljuje Zubić, kojemu želimo puno sreće u novim utrkama.

Tekst/foto: Vladimir Protić