Ponedjeljak, 23 Siječanj 2017 11:57

Plamene svladale ŽKK Split

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

A-1 HRVATSKA KOŠARKAŠKA LIGA ŽENE – 13. kolo -

PLAMEN - SPLIT 71:58 (22:16, 15:15, 22:6, 12:21)

POŽEGA – Dvorana Tomislav Pirc. Gledatelja 100. Suci: Krunoslav Holjevac i Toni Štojs (Slav. Brod) Pavle Kukić (Požega). Opunomoćenik: Marjana Leko (Požega).

PLAMEN POŽEGA: M. Lovrić 18, P. Lovrić 6, L. Soldo 3, Vojtulek 18, Bašić 1, Mandir 13, K. Soldo, Kostova, Pandža Brnić, B. Soldo, Berger, Bogoje 12. Trener Vladimir Englman.

SPLIT: Ivančević 8, Miše 2, Turić 4, Šarčević 5, Barać 23, Salopek 16, Petričević, Čipić, Škec, Prnjak. Trener nema.

Košarkašice Plamen Požega i Splita odigrale su dosta dinamičnu utakmicu u kojoj su domaće igračice zasluženo ostvarile pobjedu. Požežanke su u utakmicu ušle DSCN8576dosta mekanom igrom u obrani i gošće su se dobro nosile prvo poluvrijeme, a pogotovo u drugoj četvrtini koja je završila 15:15. Domaće igračice su imale dosta slabu realizaciju iz čistih situacija, a pomalo je lošijom igrom u napadu iznenadila Petra Lovrić, dok su splićanke uglavnom koševe tražile šutom s distance. Iako je od početka utakmice trener požežanki Vladimir Englman tražio više igru na centre Anu Vojtulek i Ivonu Bogoje, to se počelo provoditi u trećoj četvrtini što se odmah odrazilo na rezultat. Požežanke su treću četvrtinu riješile u svoju korist rezultatom 22:6 i tada je praktički bilo riješeno pitanje pobjednika. U posljednjoj etapi utakmice ponovno slabija igra domaćih košarkašica, koje su dosta oscilirale i imale slabu realizaciju, ali zaliha je bila velika da bi gošće iznenadile. Kod požežanki dobro su odigrale Ana Vojtulek i Ivona Bogoje na pozicijama centra te Martina Lovrić, a kod splićanki Barač i Salopek iako su obje imale veliku potrošnju lopti u šutu s distance. 

DSCN8613Trener Plamen Požega Vladimir Englman je po završetku susreta izjavio: - Prvo poluvrijeme se nismo držali dogovora i rezultat toga je naša mala prednost, koja nam nije ništa garantirala. Očito da danas nije bila raspoložena Petra Lovrić, jer samo 6 koševa za nju je pre skromno. Centri su nam početkom drugog poluvremena odigrali dobro i u obrani i napadu, pa smo u svega 7 minuta ostvarili značajnu rezultatsku prednost što je bilo dovoljno za sigurnu završnicu. Ne mogu ne istaći da nam puno nedostaje Kristina Soldo, jer da ona može igrati bili bi barem 30 % jači.

Tekst: J. Neferović Foto: M. Jozić