Srijeda, 04 Siječanj 2017 10:09

Poznati svi parovi 1/4 finala Božićnog turnira

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

26. BMNT "POŽEGA 2016." -

POŽEGA - Još jedan dan vrlo dobrog malog nogometa je za nama na požeškom Božićnom turniru, a polako ali sigurno se približavamo samoj završnici i u kategoriji veterana i u nagradnom fondu. Jučer smo doznali polufinaliste u veteranskom te četvrtfinaliste u seniorskom turniru, a nakon jučerašnjih glatkih pobjeda favorita, ovoga puta za poprilično iznenađenje pobrinuo se Pink Panter koji je izbacio Rubikon, ekipu iz Nove Gradiške koja je prije dvije godine osvojila turnir, a prošle je u finalu poražena nakon penala.

Ponovno su svoj posao prvo odradili veterani. Branitelj naslova Kelvin se neočekivano lako obračunao s Vallis Aureom II na krilima sjajnog Jurice Bešlića koji je postigao 3 pogotka za svoju ekipu. Već u prvoj minuti popularni "Đuro" pogodio je prvi put, zatim i u 10. minuti za 2:0, da bi prije odmora Nevio Berdi praktično odlučio pobjednika postavivši velikih 3:0. U 6. minuti drugog poluvremena Miro Banožić vraća kakvu takvu nadu Vallis Aurei II, no samo dvije minute kasnije Bešlić nakon sjajnog prodora u kojem je krenuo sa svoje polovine postiže svoj treći pogodak. U posljednjoj minuti utakmice Ivo Papak zabija za konačnih 4:2 i barem malo uljepšava rezultat za inače odličnu ekipu u kojoj su tri još uvijek aktivna igrača aktualnog prvaka 1. ŽNL Požeško slavonske.

Drugi četvrtfinalni par veteranskog programa bili su Rampa Spin Vallis i HVIDR-a Požega. Rampa je na osnovu nastupa u veteranskoj ligi u susret krenula kao favorit, no ekipa HVIDR-e se odlično držala tokom svih 30 minuta, stvorili su Zdravko Novak - Davor Fuček preokrenula stvari u korist Rampe. Najprije je Novak poravnao na 1:1, odmah u sljedećem napadu Fuček donosi potpuni preokret, da bi u 30 minuti potonji kao na pladnju poslužio Novaka za konačnih 3:1.

U polufinalu ćemo tako danas gledati požeški veteranski “El clasico” Kelvin – Rampa s početkom u 18,40, dok će prije njih na parket ekipe Vallis Aurea 1 i Disco bar Platinum.

Seniorski dio programa otvorili su Percom dostava plina SB i Darmopil instalacije, a prvo ime susreta bio je sjajni Almedin Bundavica koji je bio odlično raspoložen, ali mora se reći i da su ga protivnici pomalo neshvatljivo olako puštali. Već u prvoj minuti Bundavica pogađa za vodstvo Percoma što naravno nikako nije odgovaralo njihovim protivnicima koji su željeli što duže držati nulu i čekati svoju priliku iz kontri. Nastavak je donio prednost u posjedu za Percom, no i ekipa sastavljena uglavnom od igrača NK Kaptola je opasno prijetila, a najopasnije u 17. minuti kada je jednostavno nevjerojatno što nisu uspjeli ugurati u mrežu, a sjajno je reagirao i vratar Percoma Kovačević. 1:0 je ostalo aktualno i na odmoru, a nastavak je donio reprizu početka utakmice. Kao i na samom otvaranju obrana Darmopil instalacija je zaspala, ostavila Bundavicu samog na drugoj stativi što on mirno kažnjava i povećava prednost Percoma. Nakon toga se Darmopil instalacije još više otvaraju, no sve do 28. minute ne uspijevaju stvoriti matnu situaciju, a tada je smanjenje spriječila – vratnica! Ipak, u 36. minuti Robert Šimić na asistenciju Aleksandra Darmopila pogađa mrežu Percoma, vraća neizvjesnost i budi publiku koja je napokon shvatila da nije u kazalištu! Taj podražaj s tribina je ipak imao kontra učinak, “Darmopili” su ponovno bili neoprezni u obrani i treći puta na utakmici dobili praktično identičan pogodak. Malonogometni velemajstor Mario Petrović je ponovno iz auta na drugoj vratnici pronašao Bundavicu koji naravno to koristi i podiže na 3:1. U posljednjoj 40. minuti Percom je napravio svoj šesti prekršaj u drugom poluvremenu što znači udarac sa 10 metara kojeg je u pogodak pretvorio Josip Pavić. Ostalo je 40-ak sekundi u kojima su Darmopil instalacije uspjele dva puta tući prema vratima Kovačevića, no bezuspješno i Percom se plasirao u četvrtfinale.

Drugu utakmicu u fondu nagrada igrali su NK Mladost Pavlovci i Autodijelovi Tokić koji su krenuli kao favorit unatoč izostanku možda i najboljeg igrača Mislava Brnčića. Mladost se postavila vrlo hrabro, nisu se povukli nego su uporno pokušavali doći do pogotka, no to im se u 7. minuti obilo o glavu, Tokiće je u vodstvo doveo Luka Rotim, a samo dvije minute kasnije moglo je biti 1:1. Tokići su izgubili jednu loptu na centru, Toni Hojsak je sam krenuo prema Klasiću, svladao ga, ali lopta od vratnice odlazi u gol aut. Samo minutu kasnije stiže kazna, najbolji strijelac dosadašnjeg dijela turnira Tomislav Žuljević sjajno je primio loptu na 7-8 metara, “okrenuo” svog čuvara i pogodio u malu mrežicu za 2:0. Kada se već činilo da će Tokići s mirom na odmor ukazao se Mateo Janjić i smanjio zaostatak Mladosti na 2:1. Nastavak je donio izjednačenu utakmicu, i jedni i drugi su imali svoje prilike, u 27. minuti Tokići su uzdrmali i vratnicu, ali i njih je nekoliko puta pomazila sreća. Konačni rezultat u 38. minuti postavlja Žuljević svojim drugim golom na utakmici, a ukupno 17. na turniru, s obzirom na moguće tri utakmice za njega do kraja, nije nemoguće niti da sruši apsolutni rekord požeškog turnira kojeg od 2003. drži Jurica Bešlić kada je postigao čak 24 gola, doduše uz utakmicu više nego bi Žuljević mogao imati na ovom turniru.

Nakon njih snage su odmjerili AG Gradnja 97 i Mojito caffe bar Renta-a-car Mario, a od samog početka bila je to jednosmjerna cesta. AG Gradnja je ovdje bila veliki favorit, tako su se i postavili i odmah su tražili pogodak, no Mojito se dobro branio, nisu dozvoljavali previše prilika protivnicima te su do 12. minute uspjeli držati nulu, a onda je otpor slomio Tomislav Ognjenčić. Nakon toga se Mojito malo otvorio, stvorili su nekoliko prilika koje nisu urodile plodom, da bi u posljednjoj minuti napravili 6. prekršaj u poluvremenu pa je AG Gradnja imala priliku povećati prednost, udarac sa 10 metara uputio je vratar Gradnje Blašković, no nije pogodio. Ipak, u sljedećem napadu Roberto Bognar zabija za 2:0 i mirniji nastavak za AG Gradnju. Na velikih 3:0 u drugoj minuti nastavka podigao je Leo Mikić, a nakon toga slijedi 10 minuta kada se iskazao vratar Gradnje Matej Blašković koji je skinuo nekoliko sjajnih prilika za Mojito kojima tako nije dozvolio povratak u utakmicu. U tom periodu Mojito vadi vratara kojeg je zamijenio iskusni Tomislav Topalović, Gradnja se povukla i vrebala kontre i dočekala ih je čak 4 puta u posljednjih 10 minuta. U 31. minuti sjajna akcija AG Gradnje, Blašković je ulovio loptu predao je Martinoviću koji daje za Solića, ovaj se oslobađa jednog igrača i petom poslužuje Marka Šubaru koji zabija za 4:0. U 36. minuti Šubara zabija iz svoje polovine na prazna vrata, što u 39. minuti za nogom polazi i Mateju Gomerčiću. U posljednjoj minuti šlag na tortu odlične predstave AG Gradnje stavlja Leo Mikić koji je u prodoru nanizao 4 igrača Mojita, zatim i vratara te se “ušetao” u gol za konačnih 7:0! Posljednji susret dana donio je najviše uzbuđenja i neizvjesnosti.

Prošlogodišnji finalist Caffe bar Rubikon bio je veliki favorit protiv Pink Pantera, no na parketu se to nije pretjerano vidjelo, osim u posjedu gdje se momci iz Nove Gradiške bili potpuno dominantni, no prilike su podjednako raspoređene. Prvih 20 minuta nije bilo pretjerano zanimljivo, Pink Panter je imao prigodu u 10. minuti kada je Golić poslužio Marčinkovića koji se nije najbolje snašao iz blizine, da bi u 13. minuti Rubikon zaprijetio nakon prekida, a zatim i minutu kasnije Matej Ivanović sjajno tuče iz voleja no pored gola Pink Pantera. U nastavku se igra rasplamsala, sijevalo je na sve strane, tukao je Jakešević Aleksić je genijalno obranio, zatim su igrači Rubikona uzvratili dvostruko, no i Kovačević je s druge strane sjajno branio. U 32. minuti najbolji napadač požeške Slavonije je pokazao da bi se mogao baviti i nekakvim drugim sportovima, naime umjesto gola gađao je koš, no to je bio susret kada ništa ne ulazi, pa je i ta lopta “iscurila”, no zaslužio je Jakešević aplauz čitave dvorane. U posljednjoj minuti nova velika uzbuđenja vezana za nogomet, sjajna šansa za Pink Panter, izašli su oči u oči s protivničkim vratarom koji je spasio svoju ekipu. 15ak sekundi prije kraja Rubikon su milimetri dijelili od slavlja, no ponovno sjajna, iako pomalo i sretna obrana Kovačevića. Jedna lopta kroz šumu nogu se zaustavila između njega i vratnice, no preko linije nije prešla, te su o posljednjem četvrtfinalistu odlučivali sedmerci koje možete pogledati u videu.

Današnji program ponovno kreće u 18,00 sati susretom polufinala u veteranskoj kategoriji.

18,00 Vallis Aurea I – Disco bar Platinum (1/2 finale veterani)

18,40 Kelvin – Rampa Spin Vallis (1/2 finale veterani)

19,20 Vallis Aurea – Kutjevo (1/4 finale fond)

20,10 Percom – AG Gradnja (1/4 finale fond)

21,00 Pizza bar Aureus Caffe bar Samson – Caffe bar Vertigo (1/4 finale fond)

21:50 Autodijelovi Tokić – Pink Panther (1/4 finale fond)

Tekst: sportalo.hr Foto: A. Protić

Medij