Nedjelja, 01 Siječanj 2017 13:17

Na Vilarama najbrža braća Leo i Mihael Pandžić

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

11. NOVOGODIŠNJA MOTO CROSS UTRKA MOTO KLUBA POŽEGA PROMET -

POŽEGA - Lijep i sunčan prvi dan u Novoj godini, tradicionalno po 11. puta Moto klub Požega Promet organizira Novogodišnju moto cross utrku. Ovakav lijep dan izvukao je na stazu čak 20 motora i vozača, što je najviše dosada. Teren je bio smrznut jer je noćas bio duboki minus od temperature, no to je bilo idealno za vozače moto crossa. Vozili su oni i po desetak centimetara snijega, bijelu utrku, no i ova je bila atraktivna. Na Novogodišnju utrku odazvalo se dvadeset vozača u pet kategorija.

No najviše uspjeha imao je već stari požeški vozač, poznat i u hrvatskim moto cross krugovima Leo Pandžić, odmah iza njega u cilj je ušao njegov brat Mihael Pandžić. – Ove godine malo smo se zamijenili jer je Miha prošle godine na 10. utrci bio prvi, a ove godine sam ja bio najbrži. Nismo još nitko u punoj formi, jer tek počinju pripreme, no staza je danas bila odlična – kaže Leo koji je za ovu utrku nabavio i novu opremu. Pobjednik inače za nagradu dobiva pravo da prvi grabi čobanac na druženju u nastavku.

- Ovo je naša tradicija koju ne prekidamo, dali na stazi pada kiša, snijeg ili je led. Danas sam jako zadovoljan odazivom i vozača, ali i brojne publike i navijača. Ovom utrkom mi ujedno otvaramo same pripreme i treninge za novu moto cross sezonu, u kojoj ćemo i ove godine imati dosta naših predstavnika na Državnom prvenstvu ali i Kupu motocross – istakao je predsjednik kluba Zlatko Jaroš. MK Požega Promet već niz godina je u samom vrhu moto cross utrka, nositelj je brojnih pehara, a organizator je i dvije moto cross utke na stazi Vilare, koju svo ocjenjuju kao jednu od najkompletnijih staza za utrke.

Tekst/foto: Vladimir Protić