Utorak, 20 Prosinac 2016 11:47

Dodijeljene Potvrdnice svim polaznicima i Diplome najboljima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAVRŠENA JESENSKA ŠKOLA STRELJAŠTVA -

POŽEGA – Gradsko streljačko društvo 1871 Požega organiziralo je i ove jeseni školu streljaštva za sve učenike osnovnih i srednjih škola. Kao odličnu izvanškolsku aktivnost školu streljaštva izabralo je jedanaest učenika, a voditelji i treneri Tomica Galović i Hrvoje Mesić izrazili su svoje zadovoljstvo ozbiljnošću, disciplinom i voljom kojom učenici pristupaju ovom sportu.

- Djeca ne mogu dočekati da dođu na streljanu, iako imaju još puno obaveza i drugih hobija. Ono što je najbitnije je da su ozbiljno pristupili oružju, naučili su osnove rukovanja oružjem i prije svega da znači, ne ubija puška, nego čovjek. Naučili su da pušku treba koristiti samo u plemenite svrhe streljaštva i gađanja u metu. Od takve djece sutra ćemo imati građane koji su itekako svjesni ozbiljnosti držanja oružja u ruci, koji znaju da puška nije bauk, ali samo ako je u rukama ozbiljne i odgovorne osobe i ako se koristi kao sportski rekvizit – istaknuo je potpredsjednik GSD Požega 1871 Tomica Galović.

Posljednji susreti prije božićnih praznika bili su prilika za podjelu Potvrdnica o uspješno završenoj Školi streljaštva te neizostavno natjecanje polaznika kako bi se nagradili i najbolji među odličnima.

Prvo mjesto osvojio je Fran Matić, drugo mjesto osvojila je Nevena Milin, a treće Nikola Gacik. Bila je ovo i prilika za zajedničko fotografiranje, a iz Gradskog streljačkog društva pozivaju sve zainteresirane za Školu streljaštva da se priključe u siječnju sljedeće godine kada kreće nova grupa polaznika.