Ponedjeljak, 19 Prosinac 2016 10:18

Veliki uspjeh Škole nogometa grada Požege

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - Da nogomet u Požegi ima budućnost potvrđuje najnoviji, veliki uspjeh Škole nogometa grada Požege. Mladi su se nogometaši, njih 36, s međunarodnog nogometnog turnira Kid’s Winter Trophy 2016, održanog u Zagrebu, vratili večeras ovjenčani medaljama.

dda0fce59bb58fc9ce5a37078965a11d 2 XL- Turnir je trajao tri dana, a utakmice su se igrale na Velesajmu i Savici. Sudjelovalo je tisuću djece iz čak sto ekipa iz Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, uzrasta 2000. do 2009. godište. Mi smo išli s tri ekipe, odnosno 36 igrača 2004., 2006, i 2008. godište. Igralo se na ispadanje ili penale pa su naše ekipe u ta tri dana igrale po šest, odnosno sedam utakmica. Na turnir su išli isključivo polaznici Škole nogometa. Igrali smo pod imenom NK Slavonije, a nismo čak koristili ni bonus jednog starijeg igrača u ekipi – pojašnjava Mario Raguž, voditelj Škole nogometa u Požegi uz kojeg su mlade sportaše za natjecanje pripremali i treneri Matej Ivanković i Ninoslav Parmaković.

Ekipa 2006. godišta osvojila je u svojoj kategoriji prvo mjesto, a najboljim igračem turnira je proglašen upravo požeški igrač Matej Perić. Odlična je bila i ekipa 2004. godišta koja je u konačnici osvojila četvrto mjesto nakon napete završnice s Gorskim Kotarom gdje je sreća u penalima naklonjenija ipak bila Goranima.

Prvo mjesto osvojila je i ekipa 2008. godišta, a titula najboljeg igrača turnira i tu je pripala požeškoj mladoj nadi, Marku Krizmaniću.

dda0fce59bb58fc9ce5a37078965a11d 3 XL- Prezadovoljan sam. Bio je ovo prekrasan vikend. Došlo je dosta roditelja navijati za svoju djecu. Bili smo smješteni u hostelu, a boravak u Zagrebu smo iskoristili za klizanje i posjet Adventskom sajmu. Sretan sam što su se svi naši igrači vratili s medaljama oko vrata. Ovo je zasigurno najveći uspjeh Škole nogometa ikada – ustvrdio je voditelj Raguž.

Po dolasku u Požegu mladi su nogometaši dočekani kako i priliči pobjednicima. Na velikom im je uspjehu čestitao i gradonačelnik Vedran Neferović zadovoljan što Požega ima najbolje mlade nogometaše u regiji.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: Škola nogometa grada Požege