Ponedjeljak, 05 Prosinac 2016 13:35

Dramatično do zadnje sekunde

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KOŠARKA ŽENE: Kup Ružice Meglaj-Rimac -

PLAMEN POŽEGA – RAGUSA 75:74
(14:11; 23:17; 16:25; 22:21)

POŽEGA – Dvorana T. Pirc. Gledatelja 200. Suci Hrvoje Pencinger i Kornelija Lombar (Slav. Brod), Boris Knez (Požega).

PLAMEN POŽEGA: M. Lovrić 4, P. Lovrić 16, Vojtulek 1, Bašić, Mandir 35, K. Soldo 14, Kostova 5, Pandža-Brnić, P. Soldo, Berger, Sedlaček. Trener Vladimir Englman.

RAGUSA: Marin 35, Stojanović 6, Zarač, Stanković 15, Žanetić, Kalauz, Erslan 2, Popović 12, Pocrnjić 2, Haklička 2, Matić. Trener Zdravko Kitin.

Oko 200 gledatelja u dvorani moglo je uživati u dobroj košarci dvije izjednačene ekipe, a posebnu draž susretu dala je završnica utakmice. Tijekom prvog poluvremena igračice Plamen Požega u dva navrata su imale mogućnost slomiti otpor Dubrovčanki, no nisu učinile presudan korak i to im se na kraju za malo osvetilo. U drugom poluvremenu u trećoj četvrtini gošće igraju bolje i stižu zaostatak od 9 koševa iz prvog poluvremena pa se u posljednju četvrtinu ušlo s neriješenim rezultatom. Završnica susreta pretvorila se u pravu dramu. Domaće košarkašice 7 sekundi prije kraja dolaze u vodstvo od 2 koša, a tri sekunde prije kraja gošće trojkom okreću rezultat u svoju korist. Nakon toga trener Plamen Požega Vladimir Englman traži minutu odmora i s igračicama dogovara posljednji napad na utakmici. Kristina Soldo preuzima odgovornost i hrabro ulazi pod koš i sa zvukom sirene loptu polaže u koš i tako domaćim košarkašicama osigurava pobjedu. Kod domaćih košarkašica istakle su se Mandir koja je postigla 35 koševa i K. Soldo, a kod gošći najbolja je bila Marin s također 35 koševa.

Tekst: J. Neferović Foto: M. Jozić