Ponedjeljak, 26 Rujan 2016 09:15

Podobnik strijelac za pobjedu Slavonije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL istok - 6. KOLO -

BSK – SLAVONIJA 0:1

BIJELO BRDO – Igralište Bijelo Brdo. Gledatelja 150. Sudac Ivana Martinčić (Koprivnica).

STRIJELAC: 0:1 – Podobnik (68).

BSK: Ilinčić, Majtanić, Ždinjak, Meter, Dorić (od 55. Lastavica), Ištvanić, Ciprić (od 85. Miličić), Bekavac, Meseljević, Kovačić, Damjanović (od 57. Tunjić). Trener Davor Rupnik.

SLAVONIJA: Vasić, Kurbalić, Grgić, Josip Neruda, Majstorović, Boban (od 90. Božić), Včelik (od 67. Karačić), Nović, Jakešević, Podobnik, Smojvir (od 77. Matić). Trener Robert Špehar.

IGRAČ UTAKMICE: Valentino Podobnik.

Iako je trener Slavonije Robert Špehar bio primoran složiti momčad bez iskusnih Pavelića, Jana Nerude, Sokića i u momčad postaviti osam mlađih igrača nije se istakla bijela zastava prije početka utakmice s vrlo dobrom momčadi Bsk-a. Tijekom cijele utakmice uglavnom se vodila žustra igra, a zalaganje igrača s obje strane bilo je na visokoj razini. Može se reći da se utakmica odvijala u ravnopravnom omjeru snaga, iako se mora reći da su domaći u dva navrata pogodili stativu, a Slavonija je imala svoju priliku da dođe u vodstvo preko mladog Smojvira, no na nesreću njegov udarac glavom nije pogodio mrežu Ilinčića. Ipak domaći vratar je morao vaditi loptu iz mreže u 68. minuti susreta. Slobodni udarac s oko 27 - 30 metara od vrata domaćina izveo je Podobnik. Šut Podobnika je bio pomalo iznenađujući za domaćeg vratara i lopta se od podloge odbila u mrežu što je značilo da velika tri boda idu u Požegu.

Trener Špehar je po završetku utakmice izjavio: - Ovo je naša velika pobjeda. Odigrali smo sa vrlo mladom momčadi i ovi dečki su pokazali da imamo pravo vjerovati u njih. Čestitam svim igračima i sigurno da nam je ova pobjeda dobar vjetar u leđa pred slijedeću našu utakmicu u Požegi.

Tekst: J. Neferović Foto: arhivska fotografija