Nedjelja, 25 Rujan 2016 11:58

Slavija i Marsonia odigrali ništa, ništa

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

3. HNL Istok – 6. KOLO -

SLAVIJA – MARSONIA 0:0

PLETERNICA – Igralište S.Z. Šivo. Vrijeme sunčano. Gledatelja 200. Sudac Andrej Burilo (Osijek), pomoćnici Totić (Đakovo) i Škrobar (Osijek).

ŽUTI KARTONI: Kvaternik, Mikić, Jelčić, I. Peharda (Slavija), Mišić, Mihaljević, Makovec (Marsonia).

SLAVIJA: Blašković, Ognjenčić, Kvaternik, Gomerčić, Mikić, Jelčić, Šubara, M. Peharda, Solić (od 84. R. Bognar), V. Ančurovski, Jakovljević. Trener Dalibor Bognar.

MARSONIA: Gavrić, Čanić, Mišić, Ergotić, Mihaljević, Prodanović (od 58. Begić), Vrhovac (od 90. Blatančić), Divković, Makovec, Leko, Kalanj (od 72. Mirković). Trener Dominik Maduna

IGRAČ UTAKMICE: Marko Čanić (Marsonia)

Nogometaši pleterničke Slavije nikako upisati pobjedu u ovoj natjecateljskoj sezoni u svom gradu. Gost na stadionu S.Z. Šivo ovoga puta bila je Marsonia koja je uspjela očuvati mrežu netaknutom i osvojiti jedan bod. Prigoda za pobjedu bilo je s obje strane no vratari i uži dio obrane obje momčadi bili su na visini zadatka i sačuvale su mreže. Počelo je prigodom Slavije u 8. minuti kada se Mikić solo prodorom uspio izboriti za udarac koji je otišao malo preko vratiju. Nakon jedne kontre sredinom prvoga dijela Prodanović je izbjegao zaleđe i našao se sam pred Blaškovićem koji njegov udarac brani. U 31. minuti povratnu loptu Solića odlično tuče V. Ančurovski no ravno u Gavrića. U 39. minuti ponovno su gosti opasno visjeli nakon prodora Mateja Peharde i dobrog udarca koji Gavrić odbija te se stvorila gužva u kaznenom prostoru pa se ponovo Mikić izborio za udarac koji ponovo odlazi preko gola. U 56. Solić je odlično proigrao V. Ančurovskog koji je malo oklijevao pa mu je udarac bio izblokiran da bi u 65. minuti Solić šutirao s ruba kaznenog prostora malo pored vratnice. Gosti su imali također nekoliko situacija za postizanje pogotka, ali obrana na čelu s Blaškovićem nije dopustila pogodak. Bila je ovo čvrsta i tvrda utakmica u kojoj su prednjačili obrambeni igrači Čanić i Leko te Kvaternik i Gomerčić koji su obavili lavovski dio posla za svoje momčadi dominiravši u skoku te dobivši mnoštvo duela protiv suparničkih napadača.

Tekst/foto: A. Protić/P. Čuljak