Nedjelja, 28 Kolovoz 2016 01:24

Zaslužena pobjeda Slavonije

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

3. HNL Istok - 1. kolo -

SLAVONIJA – OSIJEK SDD 3:2

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 250. Sudac Maksimčuk (Slav. Brod), pomoćnici Vučko i Nikolić.

STRIJELCI: 1:0 – Podobnik (19), 1:1 – Klepač (25), 2:1 – Pavelić (25), 3:1 – Nović (72), 3:2 – Špoljarić (89).

SLAVONIJA: Vasić, Pavelić (od 75. Karačić), Jan Neruda, Josip Neruda, Majstorović, Boban (od 90. Grgić), Včelik, Sokić, Nović, Jakešević (od 88. Matić), Podobnik. Trener Robert Špehar.

OSIJEK SDD: Žitnjak Kurtović, Ivić, Lišnić (od 64. Magdić), Žaper, (od 80. Hlišć), Ikić (od 51. Čikvar), Klepač, Radotić, Lončar, Salapić, Špoljarić. Trener Tomislav Steinbrucknar.

ŽUTI KARTONI: Jan Neruda, Josip Neruda, Majstorović, Sokić, Podobnik (Slavonija), Kurtović, Ivić, Klepač (Osijek SDD).

IGRAČ UTAKMICE: Renato Nović.

Na otvaranju nove sezone po vrlo ugodnom vremenu na igralištu Slavonije okupilo se oko 250 gledatelja. Obje momčadi su krenule vrlo agresivno i napadački, a prvu priliku za pogodak imali su domaći igrači u 7. minuti. Boban je uputio centaršut pred gol Osijeka na oko 6-7 metara i našao slobodnog Pavelića koji je bio u prilici zatresti mrežu Žitnjaka, no udario je glavom loptu traljavo i propala je vrlo izgledna prilika domaćih da dođu u vodstvo. Gosti uzvraćaju u 10. minuti Lišnić je odigrao povratnu loptu na rub kaznenog prostora Slavonije, Ikić je šutirao malo pored desne stative Vasićevog gola. Odmah minutu poslije najbolja prilika Osijeka za vodstvo. Klepač je prošao po lijevoj strani, uputio je prizemni centaršut na prvu stativu, a na loptu je natrčao Špoljarić i šutirao s 3.- 4 metra, no Vasić je uspio obraniti šut Špoljarić i tako spasiti svoja vrata. U 19. minuti Slavonija je došla u vodstvo. Slobodan udarac za požežane s oko 30 metara od vrata Žitnjaka izveo je Podobnik, a lopta je završila u gornjem lijevom kutu vratara Osijeka. Nakon primljenog pogotka Osijek igra čvršće i više napada i u 25. minuti rezultat je bio 1:1. Klepač je došao s loptom na rub kaznenog prostora Slavonije malo s lijeve strane i odlučio se na šut. Vasić očito slabo postavljen nije uspio zaustaviti loptu koja je išla u njegov bliži kut, no već u slijedećem napadu Slavonija je ponovno došla u vodstvo. U kaznenom prostoru Osijeka nekoliko igrača Slavonije je odigralo "glavomet" da bi na kraju Pavelić matirao Žitnjaka i doveo Slavoniju u vodstvo od 2:1. Slavonija je do kraja prvog poluvremena imala još jednu dobru priliku, ali je Jakešević u 31. minuti s oko 6.- 7 metara od gola Osijeka polu desno loptu poslao preko grede. U drugom poluvremenu Slavonija je s dvostrukim zidom na svojoj polovini branila prednost, a Osijek nije baš iskazao smišljenije pripremljenu kombinaciju s kojom bi ugrozio vrata Slavonije. Trener Špehar taktički je dobro postavio igru i vrlo malo je dao priliku gostujućim igračima da dođu u priliku za pogodak. Slavonija je pokušavala iako rijetko iz kontra napada nešto učiniti, a mladi Nović je u 72. minuti iskoristio asistenciju Jakeševića i izbio po lijevoj strani sam pred Žitnjaka te manirom iskusnog strijelca loptu poslao u mrežu Osijeka za 3:1 za Slavoniju. Osijek nakon toga daje sve kako bi postigao pogodak, no to mu nije pošlo za rukom sve do 89. minute. Nakon kornera s desne strane, lopta je prošla nekoliko igrača Slavonije, koji su očekivali da će netko drugi izbiti loptu, pa je Špoljarić skrenuo loptu prema mreži Slavonije, koja je najprije pogodila stativu a potom se odbila u gol. Za igrati je ostala sudačka nadoknada od 4 minute u kojoj su igrači Slavonije uspjeli obraniti vodstvo od 3:2 i na kraju zasluženo su pobijedili, jer su pobjedu više željeli od nogometaša Osijeka.

Tekst: J. Neferović Foto: A. Protić