Četvrtak, 24 Svibanj 2012 10:43

10. MTB utka Papuk

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

SLAVONSKA BRDSKO BICIKLISTIČKA LIGA  - 5. KOLO  -

VELIKA – U organizaciji Biciklističkog kluba Požega, JU Park prirode Papuk i općine Velika u nedjelju 20. svibnja vožena je 10. Brdsko biciklistička utrka Papuk u Velikoj, kao 5. Kolo Slavonske brdsko biciklističke lige. Na startu pored HEP-NOC-a pojavilo se 80 biciklista iz cijele Slavonije, ali i iz Zagreba, Bjelovara, Koprivnice i drugih gradova kontinentalne Hrvatske. Kategorije Elite, Junior i Master vozile su trasu od 27 km, a Žene i Sport 19 km. Staza je išla makadamskim putom kraj kamenoloma u pravcu Jankovca, a šumskim putovima prema starom kamenolomu Tisica, sve do Plamenovog odmarališta iznad Velike.

P5211541Požežane su predstavljali biciklisti BBK Požega i Luks racing team. U kategoriji Elite Tomislav Horvat je među 17 vozača zauzeo 2. Mjesto. Najbolji je u kategoriji Junior bio Matko Batori (BBK), koji je ujedno i pobjednik cijele utrke jer je na cilj stigao s najboljim vremenom od 1.22 sata. Treći u juniorima je bio Mateo Verhas (BBK). U kategoriji Maste dominirao je Goran Pavić (BBK) i osvojio prvo mjesto, dok je u kategoriji žena Jelena Vikosavljević (BBK) osvojila 6 mjesto.

P5211550U kategoriji Sport bilo je najviše vozača, čak 35, a potpuno su dominirali Požežani. najbolji je bio Josip Jurić (Luks), a drugi je bio Nikola Banožić (BBK).