Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 18 Svibanj 2016 19:54

Slavija lutrijom penala osvojila županijski kup

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

FINALE KUPA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

NK SLAVIJA - NK SLAVONIJA 1:1 (4:2)

VIDOVCI – Igralište NK Dinamo. Gledatelja 400. Sudac Adžijević (Lipik).

STRIJELCI: 0:1 – Jakešević (35), 1:1 – Žuljević (54).

SLAVIJA: Petković, Majstorović, Ognjenčić, Žuljević, Ančurovski, Šubara, M. Peharda, I. Peharda, Solić (od 57. Mikić), Abramović, Jakovljević (od 87. Nikolaš). Trener Dalibor Bognar.

SLAVONIJA: M. Vasić, Pavelić, Tomić, Jos. Neruda, Jurić, Včelik, Sokić, Jakešević, Grbeš (od 82. Smojvir), Matić (od 56. Karačić), Podobnik. Trener Marijan Bakula.

IGRAČ UTAKMICE: Petković (Slavija)

Nakon tri godine nogometaši Slavonije su izgubili kup Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije nakon izvođenja jedanaesteraca. Slavonija je tijekom 90 minuta bila bolja momčad s čak pet pravih prilika za pogodak, a postigli su samo jedan, dok je Slavija u igri i prilikama bila siromašnija. Već u 11. minuti Jurić je bio u prilici dovesti Slavoniju u vodstvo, no njegov šut glavom s 6-7 metara, Petković je bez velikih napora zaustavio. Sve do pogotka Slavonije u 35. minuti premoć na terenu imali su igrači Slavonije. Nakon centaršuta s desne strane na oko 13 metara obrana Slavije je izbila loptu, no samo do Jakeševića, koji se nalazio na oko 18 metara i krasnim volej udarcem pogodio desni kut Petkovića, koji je samo pogledom ispratio loptu u mrežu. U 54. minuti Slavija je izjednačila preko Žuljevića, koji je na lijevoj strani prevario dva igrača Slavonije i s prilične distance šutirao u suprotni gornji kut. Nakon tog pogotka Slavonija se vraća iz šoka i u 56. minuti Jurić je imao čistu priliku za promijeniti rezultat, no više je dodao loptu Petković, nego što je šutirao na gol s nekih 15-16 metara kada je izbio sam pred vratara Slavije. U 61. minuti Slavonija je imala novu priliku za vodstvo. Najopasniji igrač Slavonije Mile Pavelić je imao u kaznenom prostoru ispred sebe Majstorovića, koji je igrao loptu rukom i sudac Adžijević je dosudio jedanaesterac. Najstrožu kaznu izveo je najbolji igrač u redovima Slavonije, a i na terenu Podobnik, no na njegovu i Slavonijinu nesreću lopta je otišla pored lijeve stative vratara Petkovića. Novu priliku Slavonija je imala u 63. minuti, kada je Podobnik glavom uputio loptu u gornji desni kut Slavijinog gola, i vratar Slavije se predao, no na tom putu našao se Tomić i praktički izbio loptu iz gola Slavije. Do kraja susreta bilo je ponešto prilika i sa jedne i sa druge strane no ništa efikasno. Kako je utakmica završila 1:1 u izvođenju jedanaesteraca igrači Slavije su bili uspješniji i pogotke su postigli Žuljević, Ančurovski, Abramović i M. Peharda, a kod Slavonije Jurić i Karačić, dok je šut Tomića Petković obranio, a Sokić je uputio loptu preko grede. Slavija će predstavljati u daljnjem kup natjecanju Požeško-slavonsku županiju.

Tekst: J. Neferović Foto: A. Protić

Galerija slika