Ponedjeljak, 21 Svibanj 2012 09:57

Veliki uspjeh virovitičke arsenalove škole nogometa u Londonu

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

TALENTIRANI SLAVONCI ZAPALILI EMIRATES I POSTALI SVJETSKI PRVACI  -

LONDON/VIROVITICA – Pokal je naš!  Hrvatska „Moja domovina“ možda je po prvi put odjekivala  Emiratesom, a slavlju virovitičkog tima pridružili su se i mnogobrojni Englezi koji su se u njihali u ritmu naših pjesama koje je na tribinama poznatog stadiona pjevala grupa roditelja i stručnog stožera Arsenalove škole nogometa iz Virovitice. Finale je završilo, Angelo Radović (Virovitica), Robert Knežević (Babina Greda), Marko Stanić (Pleternica) i Perica Mišković (Orašje) pod vodstvom trenera Damira Filipovića u završnici discipline 3x3 svladali su Arsenalovu momčad Central London i postali svjetski prvaci u konkurenciji čak 32 momčadi iz cijeloga svijeta. Trener Damir Filipović nije mogao doći k sebi. Navrle su emocije, navijači, Emirates, čestitke…sve se dogodilo tako brzo.

- Presretan sam i to je teško opisati. Mislim da je ovo veliki uspjeh u kojeg je uložen naš veliki rad, ali svakako treba zahvaliti Perici, Angelu, Robertu i Marku na odličnoj „izvedbi“. Zaslužili su veliki pljesak jer su se pokazali pravim majstorima na travnjaku Emiratesa, a ovo su trenuci koji ostaju u sjećanju cijeli život – ističe Filipović.

Slavonci su baš na Emiratesu dokazali da su s pravom u grčkom Loutrakiju dobili pozivnicu za tradicionalni Arsenalov turnir na kojem se natječu momčadi svih Arsenalovih škola i akademija iz cijeloga svijeta, od Singapura do Londona. Prave tobdžije, rekli bismo, jer su u mrežu svojih protivnika u desetak utakmica „spakirali“ više do tridesetak golova.

- Vi ste pravo osvježenje i veliko čudo. Znao sam da ćete pobijediti jer onaj tko ovako igra nogomet zaslužuju pobjednički pokal u sredini travnjaka Emiratesa – rekao je nakon pobjede virovitičkih klinaca Paul Shipwright, direktor Arsenalove škole za Bliski Istok i Sjevernu Afriku.

Dvanaestogodišnji Marko Stanić iz Pleternice jedva je čekao da zaigra na pravoj engleskoj ljepotici, a kada je započela igra, osjećao se kao da nogomet igra na bilo kojem igralištu.

- Lijepo je pobijediti, nije bilo teško. Lijepo smo igrali i sada se vraćamo kući s medaljama i pokalom – rekao je Marko dok je njegov prijatelj Perica jeo čips jer kako kaže, sendviče sa šunkom i sirom koje su dali organizatori baš ne voli, pa bili oni i od Arsenala.

- Sad kad smo pobijedili, dobro bi mi došao hamburger ili cheeseburger u McDonaldsu. Bitno da smo prvi i da smo igrali dobro. Bilo je naporno jer je bilo dosta utakmica, ali izdržali smo do kraja – kazao je Mišković.  Ni Robert Špiranec, predsjednik Arsenalove škole nogometa iz Virovitice nije krio oduševljenje .Bio je sa svojim igračima i trenerom na terenu, nervoza se osjetila, a kad se začuo zvižduk suca za kraj utakmica, krenule su suze radosnice.

- Dogodilo se ono čemu smo se svi potajno nadali. Pokazali smo da smo najbolji i to je veliki rezultat. I dalje nastavljamo s kvalitetnim radom – zaključio je Špiranec i nastavio slaviti veliku pobjedu male i relativno nove škole nogometa koja djeluje tek sedam mjeseci.

DSC_0812A kako je sve počelo? Prije točno mjesec dana u Arsenalovom kampu u Grčkoj četvorica najboljih osvojili su prvo mjesto u disciplini 3x3 te su osigurali nastup na završnom turniru koji je održan 20. svibnja na glavnom terenu Arsenalovog Emirates stadiona. Slavonci su u Londonu pet dana, a uskoro ih očekuje novi poziv u britansku prijestolnicu kada će u poluvremenu jedne službene utakmice Premier lige pred punim stadionom primiti još jedan pobjednički pokal. A kada su polazili u London, bio je to još jedan veliki san koji je na kraju postao istinit.

Nijedna izgubljena utakmica i nijedan poraz

- Ukupno su Arsenalovci odigrali 12 utakmica, kvalifikacije su „proletjeli“ s osam glatkih pobjeda te se kao prvi u skupini plasirali šesnaestinu finala gdje su rezultatom 3:0 svladali momčad selekcije Londona. Na putu prema završnici istim su rezultatom svladali Bahrein, a s 2:0 izuzetno dobar Singapur koji je do utakmice s Arsenalovcima iz Hrvatske visokim rezultatima „meo“ sve ispred sebe – istaknuo je Slobodan Kadić, glasnogovornik Arsenalove škole nogometa iz Virovitice.

Slobodan Kadić