Petak, 08 Travanj 2016 10:09

Rukometaši Požege ugodno iznenadili

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

RUKOMET MUŠKI: 2. HRL - 18. kolo -

VIRO VIROVITICA – POŽEGA 29:35 (12:16)

VIROVITICA – Dvorana Tehničke škole. Gledatelja 150. Suci Majcan i Pavlović (oba Varaždin).

VIRO VIROVITICA: Đuđ, Smuti, Moslavac 7, Rončević 5, Kukić 2, Sreš, Rešetar 1, Paljar 1, Berda 1, Matić, Bočkaj 1, Vašarević, Crljenić 9, Godeč, Gregorić, Smiljčić 2. trener Dario Međimorec.

POŽEGA: Ćosić, L. Farkaš, Grbeš 1, Vlašić, Raguž 2, Blagojević 3, Petrović, Tomičić 5, Grgurić 13, Kiš 9, Franjić, Čuljak 2. Trener Dario Anić.

Rukometaši Požege ugodno su iznenadili svoje simpatizere pobjedom u Virovitici s čak 6 pogodaka razlike. Viro Virovitica je vrlo dobro startala u proljetnom dijelu prvenstva i svakako da je bila favorit u ovoj utakmici, no igrači Požege koji su prema prognozama već unaprijed bili otpisani u mogućnosti ostvarenja pobjede odigrali su bez opterećenja i to im je na kraju donijelo radost. U otvaranju utakmice Požega je ostvarila rezultatsku prednost i do dvadesete minute uglavnom je prednost Požege iznosila od 1 do 2 pogotka. Taj ritam je po malo iznervirao domaće igrače, koji su se više ljutili a Požega je to iskoristila i na odmor se otišlo s velikom zalihom od 4 pogotka prednosti. U drugom poluvremenu dobra igra Požege nije dozvolila domaćinu da se približi više od 3 pogotka zaostatka, pa se što je utakmica išla svom kraju sve više vidjelo nervoze kod domaćih igrača i na kraju susret je završen s plus šest pogodaka za Požegu. Treba reći da je Požega imala više raspoloženih igrača, a prije svega na vratima i Ćosić je u bitnim trenutcima utakmice bio na visini zadaće i držao je momčad da psihički ne padne, a Grgurić je s druge strane bio nemilosrdan za domaće vratare i 13 puta im je zatresao mrežu. Osim njih dvojice dobro su igrali Kiš, Tomičić i Blagojević.

Evo što je nakon utakmice izjavio trener Požege Dario Anić: - Svakako da je naša pobjeda u Virovitici iznenađenje kola. Viro Virovitica je dobra momčad, koja je ovog proljeća osvojila bodove na gostovanju u Borovu i Slatini znači da su jaki. Malo smo ih iznenadili dobrom igrom, a vidjelo se da im nije baš išlo onako kako su planirali, pa je u njihovoj igri bilo dosta nervoze i mi smo to iskoristili. Dobro smo im parirali kada je bilo malo tješnji rezultat i kako teren u Virovitici nije taj s kojeg se nose bodovi ja sam zadovoljan osvojenom pobjedom. Što se tiče igrača svi su dali svoj doprinos pobjedi, no istakao bi Ćosića, Grgurića, Tomičića, Kiša i Blagojevića. U subotu nas u dvorani T. Pirc očekuje susret protiv Ludbrega u 18 sati i tu trebamo potvrditi naš rezultat iz Virovitice zaključio je Anić.

Tekst: J. Neferovć Foto: arhivska fotografija