Subota, 12 Svibanj 2012 17:26

Požežanke se plasirale u Europu

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
DRŽAVNO PRVENSTVO U TWIRLING I MAŽORET PLESU   -

CAVTAT / POŽEGA – Na prošlog tjedna održanom Državnom prvenstvu Hrvatske u Cavtatu, Požeške mažoretkinje i Twirling klub Požega zabilježile su još jedan veliki uspjeh u nizu, te osigurale nastupe na prvenstvima u Europi.

- Ovaj puta smo zaista bili uspješni, i osvojili mnoštvo odličja, plasirali smo se za Europsko prvenstvo u Strasburg i za Europsko prvenstvo u twirlingu koje se slijedeće godine održava u Amsterdamu. U twirlingu smo osvojile nekoliko prvih mjesta: Adrijana Jurić i Lorena Jakobović u „duo na zadanu glazbu“ i free style, grupa u show corpsu i ekipni dance. Lorena Jakobović osvojila je drugo mjesto u solo na zadanu glazbu i drugo mjesto u free style, Adrijana Jurić u solo na zadanu i solo free style. Drugo mjesto su osvojile u duo free style Brigita Rajčan i Ivana Dupor, te treće mjesto Monika Soldo i Marija Glibo. U mažoretu su osvojile prvo mjesto kao grupa u exibition, solo Adrijana Jurić prva i druga Ana Veočić – istakla je voditeljica i trenerica Marina Mihelčić po povratku iz Cavtata s natjecanja. Nada se i dobrom uspjehu na ovim europskim natjecanjima gdje dolaze samo najbolji plesači.

P5060662Povodom ovog uspjeha članice obaju klubova i osvajačice medalja i pehara primio je u Gradsku kuću požeški gradonačelnik Zdravko Ronko. Čestitajući im na uspjehu još jednom je ponovio da su one najbolje ambasadorice našega grada: - Grad Požegu tako lijepo promovirate, tako ga lijepo predstavljate. I ta mladost, i ta gracioznosti ta ljepota pokreta i glazbe, nema ljepšeg kako bi mi naš grad mogli predstaviti. Zbog toga i mažoretkinjama i twirlingašima i ženskim i muškim, ja zahvaljujem i čestitam, i vjerujem da će te i dalje ostvarivati ovakve rezultate – rekao je gradonačelnik Ronko.

Zahvaljujući se gradonačelniku na potpori koju grad uvijek pruža Marina Mihelčić je istakla i poseban uspjeh Lorene Jakobović i Adrijane Jurić koje su po izboru žirija izabrane između tisuću natjecatelja da kao predstavnice Olimpijskog odbora Hrvatske predstavljaju našu zemlju na Svjetskom prvenstvu u Parizu i Europskom prvenstvu u Belgiji. One čine tim od šest natjecatelja iz Hrvatske koje na ta natjecanja vodi Olimpijski odbor Hrvatske.