Srijeda, 27 Siječanj 2016 10:55

Luks Racing Team drugi

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PRVENSTVO HRVATSKE U CIKLOCROSSU -

U nedjelju 24. siječnja u Kerestincu, u organizaciji biciklističkog kluba Sveta Nedelja održano je Nacionalno prvenstvo u biciklizmu u disciplini ciklokros.
Na utrci su sudjelovali i požeški biciklisti iz biciklističkog kluba LUKS Racing Team u sastavu Mario Matijević, Matej Skuzin, Zvonko Pedić, Mirko Budimlić i Nino Pavičić.

Naši biciklisti su nastupili u kategorijama Mlađi junior, Junior i Elite.
Prva utrka na kojoj su nastupili Mlađi juniori, Mirko Budimlić i Nino Pavičić.

- Iako disciplina biciklizma u kojoj naši natjecatelji nemaju iskustva Mirko i Nino su se od početka utrke koja je trajala 30 minuta uhvatili u koštac sa puno iskusnijim mladim biciklistima iz Hrvatske. Treba napomenuti da su Mirku i Nini ovo bile prve utrke u ciklokrosu, a ujedno Nini Pavičiću i prva utrka ranga nacionalnog prvenstva Hrvatske. U utrci na stazi 1.900 metara mlađi juniori su vozili 6 krugova od početka su se držali vodeće grupe, te nakon tri kruga Nino zaostaje za vodećom grupom i drži plasman od osmog do desetog mjesta, dok Mirko vozi u vodećoj grupi koja se bori za medalje. Nakon tri kruga Mirko odličnom vožnjom dolazi do trećeg mjesta ali u tom trenutku pada lanac i Mirko dok popravlja bicikli pada na peto mjesto. Nastavlja jako dobru vožnju i ponovno u petom krugu dolazi na treće mjesto, stvara prednost pred četvrto plasiranim više od 20 sekundi ali u zadnjem krugu na jednom mjestu dolazi do pucanja prednje gume, te Mirko do kraja zadnjeg kruga i kraja utrke nosi bicikli ali utrku završava na utješnom ali ipak vrlo dobrom četvrtom mjestu – priča voditelj i trener Igor Marač.

U kategorija Junior vozio je Zvonko Pedić. - I on prvi put vozi utrku ciklokrosa, ali se dobro snalazi na već raskvašenoj i blatnoj stazi i u konkurenciji cestovnih natjecatelja vozi dobru utrku i završava utrku na vrlo dobrom petom mjestu – kaže Marač.

Najjača kategorija Elite u kojoj nastupaju biciklisti Matej Skuzin i Luksov član sa belgijskom licencom Mario Matijević. - Utrka se vozila sat vremena na krugu od 1.900 metara i najbolji natjecatelji tog dana su vozili devet krugova. Utrka je dobro krenula, Mario je vrlo dobro krenuo u utrku i krenuo na čelu kolone najboljih biciklista. Prva tri kruga on se izmjenjuje na čelu utrke sa biciklistom iz BK Ciklusa iz Zagreba, a Matej drži vrlo dobro četvrto i peto mjesto u tom trenutku. Valja napomenuti da je u ovoj vrlo zanimljivoj utrci bilo dosta peha za naše požeške bicikliste. Kao prvo, zbog kvara na našem biciklu Matej je vozio posuđeni bicikli koji su mu ustupili naši sportski prijatelji iz biciklističkog kluba Sokol iz Vinkovaca. Iako na biciklu koji nije optimalan za našeg Mateja on do šestog kruga pojačava tempo i približava se četvrto plasiranom natjecatelji kategorije Elite i u sredini šestog kruga puca mu nosač mjenjača i Matej ne može nastaviti utrku nego još dva kruga gura i nosi bicikli i na kraju završava na petom mjestu što je sa obzirom na nesreću koja mu se dogodila vrlo dobar plasman.

Ali tu nije kraj nezgodama naših biciklista na nedjeljnoj utrci. Iako vrlo dobrom vožnjom Mario drži prvo mjesto u poretku i njemu se u drugoj polovici šestog kruga buši prednja guma, Mario pokušava otkloniti kvar u tehničkoj zoni te ga u tom trenutku prelaze i drugo plasirani i treće plasirani. Izlaskom iz tehničke zone Mario još tri kruga vozi na praznoj prednjoj gumi, što je uvelike uz raskvašenu i blatnu stazu, otežavalo vožnju bicikla, ali Mario se ne predaje i vrlo dobrom vožnjom, požrtvovnošću i ustrajnošću prelazi treće plasiranog natjecatelja i utrku završava kao drugi. Time potvrđuje plasman i od prošle godine kad je isto bio doprvak, a za nešto bolje ove godine falilo mu je i malo sreće – kaže Marač koji čestita svim požeškim vozačima na ustrajnosti i kvaliteti vožnje.